Sebastian Ghiță a scăpat! Nu mai are niciun mandat de arestare. Se poate întoarce oricând dorește în țară!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 16:33
Sebastian Ghiță a scăpat! Nu mai are niciun mandat de arestare. Se poate întoarce oricând dorește în țară! GALERIE FOTO
Sebastian Ghita Magistratii au revocat mandatul de arestare emis pe numele lui Sebastian Ghita

Curtea de Apel Ploieşti a decis joi, 7 martie, să revoce mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Sebastian Ghiţă în decembrie 2016, atunci când a fugit din ţară!

Magistrații au revocat mandatul de arestare emis pe numele lui Sebastian Ghiță

Omul de afaceri refugiat în Serbia este liber acum să vină în țară, dar lasă să se înțeleagă că nu o va face! „Nu cred că aceasta sagă s-a terminat. Doamna Kovesi are discipoli. Sunt oameni care vor să mă închidă, să falsifice probe, încă îmi agasează familia. Mă bucur că probele falsificate i-a făcut pe niște judecători curajoși să dea o decizie corectă. Nu ne dorim nici pentru doamna Kovesi să pățească ce am pățit noi!”, a declarat Sebastian Ghiță la România TV!

Acesta era ultimul mandat de arestare care îl împiedica pe Sebastian Ghiţă să revină în ţară. Pe numele fostului parlamentar au fost admise nu mai puţin de cinci mandate de arestare, dar patru dintre acestea au fost deja revocate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sebastian Ghita revocare mandat
Sebastian Ghita se teme sa se intoarca in tara, chiar daca mandatul de arestare a fost revocat

Ultimul mandat de arestare a fost cerut de procurorii DNA Ploieşti atunci când Ghiţă a fugit din ţară, în decembrie 2016, după ce a rămas fără imunitate parlamentară. Ghiţă fusese citat pentru audieri în dosarul Teamnet. Procurorii susţin că există suspiciuni că fostul deputat ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.

Atât timp când arestarea preventivă era valabilă, Ghiţă risca să ajungă în spatele gratiilor dacă revenea în România. Pe numele omului de afaceri prahovean au existat nu mai puţin de cinci mandate de arestare, toate cerute de procurorii anticorupţie de la Ploieşti.

Aceste solicitări au fost trimise în instanţă imediat după ce Sebastian Ghiţă a pierdut alegerile parlamentare, rămânând astfel fără imunitate. Se întâmpla la finele anului 2016, atunci când omul de afaceri a şi fugit din ţară, imediat după petrecere de Crăciun organizată de SRI.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×