Se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale timp de 14 zile. Pacienții care nu reprezintă urgențe, externați în 48 de ore

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 14:22
Se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale timp de 14 zile. Pacienții care nu reprezintă urgențe, externați în 48 de ore
Se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale timp de 14 zile. Pacienții care nu reprezintă urgențe, externați în 48 de ore. Sursa foto: Hepta

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avizat ordinul comandantului acțiunii, ce prevede instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Intervențiile chirurgicale care nu sunt urgente, suspendate pentru 14 zile

Grupul de Comunicare Strategică din cadrul MAI anunță, luni, că ministrul Vela a avizat ordinul comandantului acțiunii, ce prevede o serie de măsuri extreme, cauzate de intrarea României în „zona galbenă” a epidemiei de coronavirus.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

În plus, pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați din spitale, potrivit ordinului avizat de ministrul de Interne.

Pacienții vor fi externați dacă nu reprezintă situații urgente

„În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×