Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2019. În ce va consta majorarea, după creșterea accizelor

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 15:32
Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2019. În ce va consta majorarea, după creșterea accizelor GALERIE FOTO
Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2019

Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2019. Ministerul Finanțelor Publice a emis un ordin prin care actualizează valoarea accizelor la țigări, iar fumătorii vor trebui să scoată din buzunar cu 70 de bani mai mult pentru un pachet.

Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2019

Consultantul financiar Adrian Bența a scris pe pagina personală de Facebook că acciza la țigări a fost majorată, lucru care duce automat la creșteri de preț. „Lume lume! S-a majorat acciza specifică la țigarete! Numai 8,4%. De la întâi aprilie. Ordin Ministrul Finanțelor Nr. 1719/2019”, a scris consultantul financiar pe rețeaua de socializare.

Adrian Bența a precizat pentru libertatea că valoarea accizei va crește cu 28 de lei pe mia de țigarete, adică o creștere de 0,028 lei pentru o țigară. Având în vedere că un pachet are 20 de țigarete și adăugând și taxa pe valoarea adăugată, se ajunge la o majorare de 0,66 de lei pentru un pachet de țigări.

Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2019
Se scumpesc țigările de la 1 aprilie 2019

În ce va consta majorarea, după creșterea accizelor

„Fie producătorul poate scădea din profitul său, ceea ce nu prea s-a văzut, fie se va scumpi pachetul de țigări. Noi suntem acum sub nivelul accizelor din Vest, dar peste ce ne-am obligat la aderare. Scumpirea poate să crească contrabanda”, a declarat Adrian Bența.

Guvernul României caută în continuare noi surse de bani pentru bugetul de stat, iar majorarea accizelor la țigări este una dintre ele. Asta după ce a adoptat OUG 114, care introduce taxa pe activele bancare, o taxă de 2% în domeniul energiei și încă una de 3% în domeniul telecomunicațiilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×