Lovitură în plin pentru fumători. Taxa pe tutun va crește din nou. În plus, vei putea cumpăra țigări doar dacă ai împlinit 21 de ani!

Dan Stancu   
în Stiri mondene
04/03/2019, 18:18
Lovitură în plin pentru fumători. Taxa pe tutun va crește din nou. În plus, vei putea cumpăra țigări doar dacă ai împlinit 21 de ani! GALERIE FOTO
Lovitură în plin pentru fumători. Taxa pe tutun va crește din nou

Fumătorii vor primi o grea lovitură în următoare perioadă. Taxa pe tutun se va majora și vârsta de la care doritorii vor putea cumpăra țigări va crește de la 18 la 21 de ani. Se întâmplă în Marea Britanie, iar propunerile vin din partea membrilor Parlamentului de la Londra.

Lovitură în plin pentru fumători. Taxa pe tutun va crește

Taxa pe tutun ar trebui să crească, pe viitor, cu 5% peste rata inflației, potrivit propunerilor avute în vedere de parlamentarii britanici. Vârful de lance al inițiativei este o organizație denumită All Party Parliamentary Group on Smoking and Health.

„Fumatul rămâne una dintre principalele cauze ale deceselor premature”, atrage atenția liderului organizației, parlamentarul conservator Bob Blackman. Potrivit acestuia, noile reguli și taxe sunt necesare pentru atingerea unuia dintre cele mai importante obiective ale Guvernului britanic: creșterea speranței de viață cu 5 ani până în 2035.

Lovitură în plin pentru fumători. Taxa pe tutun va crește din nou
Lovitură în plin pentru fumători. Taxa pe tutun va crește din nou

Bani mai mulți la buget

Britanicii sunt deciși să-i taxeze la sânge pe marii producători de tutun, care obțin profituri uriașe. „Producerea tutunului este, de departe, cea mai profitabilă industrie de consum și marile companii își pot permite, cu siguranță, să plătească mai mult pentru daunele provocate”, a declarat Lordul Rennard, unul dintre susținătorii noilor taxe.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății și-a propus să reducă de la 8% la 3% numărul fumătorilor cu vârsta de 15 ani, până în 2022. În plus, numărul adulților fumători ar trebui să scadă la 12% de la 15,5%. Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a interzis țigaretele aromate. „Interzicerea în etape la nivelul statelor membre a ţigaretelor aromate şi a tutunului de rulat a fost validată”, potrivit unui comunicat al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. „Legislaţia Uniunii Europene autorizează validarea în etape şi permite consumatorilor de produse cu un grad mare de vânzare o perioadă de timp adecvată pentru a face trecerea la alte produse”, se mai spune în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×