Se schimbă voucherele de vacanță! Valoare mai mare pentru cele din extrasezon

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 12:55
Se schimbă voucherele de vacanță! Valoare mai mare pentru cele din extrasezon GALERIE FOTO
Valoarea voucherelor de vacanță se schimbă. Sursa foto - facebook

Se schimbă voucherele de vacanță! Anunțul a fost făcut în mod oficial de ministrul Turismului. Bogdan Trif aprecizat că de la anul românii vor putea alege ce vouchere de vacanţe doresc, acestea fiind implementate şi în mediul privat. Mai exact, cei care beneficiază de ele vor avea de ales între voucherele de vacanță din sezon și voucherele de vacanță pentru extrasezon. Un lucru este cert, valoarea voucherelor de vacanță pentru lunile care sunt în afara sezonului va fi modificată prin OUG.

Se schimbă voucherele de vacanță!

Trebuie să știți că ministerul consideră că extrasezon înseamnă lunile octombrie – noiembrie, dar și aprilie-mai. În aceste luni, voucherele de vacanță vor avea valoarea de 2.080 de lei. „Oamenii trebuie să opteze pentru ce tip de vouchere vor să acceseze pentru anul următor. În 2019, conform datelor raportate de agenţiile care emit vouchere de vacanţă, peste 10% au fost emise de către mediul privat.

Am creat posibilitatea şi mediului privat să emită aceste vouchere de vacanţă şi anume am eliminat toate taxele: CAS, CASS şi este doar impozitul pe venit: acel 10%, în rest taxele au fost eliminate astfel că mediul privat a putut să ofere aceste vouchere de vacanţă şi angajaţilor”, a declarat Bogdan Trif, potrivit România TV. Acesta a adăugat că în primele şase luni ale anului, valoarea voucherelor de vacanţă distribuite a ajuns la un miliard de lei.

Se schimbă voucherele de vacanță! Vouchere
Românii pot opta pentru vouchere în extrasezon. Sursa foto – facebook

Valoare mai mare pentru cele din extrasezon

De altfel, ministrul Trif anunțase cu ceva timp în urmă și felul în care oamenii pot opta pentru voucherele de vacanță. „Vom adopta în cel mai scurt timp o ordonanţă de urgenţă în acest sens, astfel încât, în luna noiembrie, oamenii să aleagă ce tip de vouchere doresc pentru anul următor. Am discutat cu mediul de afaceri din turism şi am ajuns la concluzia că ar fi bine pentru toată lumea ca oamenii să beneficieze de vouchere de 2.080 lei dacă aleg să le folosească în lunile octombrie-noiembrie sau aprilie-mai”, declara Bogdan Trif

Un alt amănunt interesant este acela că noul act normativ prevede acordarea voucherelor de vacanță direct pe cardurile românilor, și nu în format tipărit, așa cum s-a procedat până în momentul de față.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×