Anunț important despre voucherele de vacanță! Angajații ar putea primi bani

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 11:25
Anunț important despre voucherele de vacanță! Angajații ar putea primi bani
Anunț important pentru cei care nu folosesc voucherele de vacanță

Vești bune pentru cei care nu folosesc voucherele de vacanță. Ar putea primi în schimb contravaloarea lor sau tichete de masă. Cel puțin aceasta este propunerea recentă a unui deputat ALDE, care vrea ca firmele să-și despăgubească în acest mod salariații.

În curând, ai putea primi bani pentru voucherele de vacanță nefolosite

În favoarea proiectului său, deputatul formațiunii politice conduse de Călin Popescu Tăriceanu a adus ca argument un studiu GFK, din care reiese că tichetele valorice se bucură de mare succes în rândul angajaților, fiind un instrument de motivare eficient.

Cele mai apreciate tichete valorice sunt de departe bonurile de masă. În ceea ce privește voucherele de vacanță, peste un milion de salariați din sectorul bugetar au beneficiat de acestea, valoarea unui astfel de tichet fiind de 1.450 lei.

De acum ai putea primi contravaloarea voucherelor de vacanță, dacă nu le folosești
De acum ai putea primi contravaloarea voucherelor de vacanță, dacă nu le folosești

Primești bani sau tichete de masă dacă nu folosești voucherele de vacanță

Proiectul legislativ a fost deja înregistrat la Senat, la inițiativa deputatului ALDE Ștefan Băișanu, fiind semnat și de alți doi deputați ai partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Este vorba despre Adrian Mocanu și Daniel Olteanu.

Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă” , se arată în respectivul proiect legislativ.

Gestionarea resursei umane constituie una dintre cele mai importante componente ale managementului oricărei întreprinderi, publice sau private, mari sau mici, iar motivarea acesteia către performanţă ar trebui să fie prioritare” , a mai scris deputatul ALDE în expunerea de motive privind necesitatea adoptării unui astfel de proiect legislativ.

În altă ordine de idei, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat recent că voucherele de vacanță vor continua să fie oferite salariaților și în următorii doi ani.

Voucherele de vacanță le-am prelungit și pe 2019 și pe 2020. Este o măsură din programul nostru de guvernare, nu este singura de stimulare a sectorului turistic. E important 1.450 de lei pentru 1.2 milioane de români care or să cheltuie acești bani, și asta este cel mai important, în interiorul granițelor României. Este o măsură categorică care are și un caracter social, dar mai mult decât atât, este o măsură care stimulează mediul privat, pentru că sunt infuzați în sectorul turistic aproape 400 de milioane de euro. Anul trecut, sectorul privat a realizat un studiu în care au spus că voucherele de vacanță au revigorat sistemul turistic și au avurt o creștere de 30%” , a declarat Bogdan Trif.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×