Școala nu va mai începe la ora 8!? Schimbări și la BAC! Anunțul ministrului Ecaterina Andronescu

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 19:55
Școala nu va mai începe la ora 8!? Schimbări și la BAC! Anunțul ministrului Ecaterina Andronescu GALERIE FOTO
Ministrul Educatiei vrea sa modifice ora la care incep cursurile, dar anunta si schimbari la Bac

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vrea să stabilească un orar diferit de începere a cursurilor! Măsura aceasta ar fi luată pentru fluidizarea traficului în orașe! În plus, Andronescu a vorbit și despre „cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de învăţământ”, respectiv liceele tehnologice! Ministrul ar vrea un bacalaureat mai ușor pentru elevii de la liceele respective.

Ore diferite de începere a cursurilor

„Liceul tehnologic este, după opinia mea, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de învăţământ în acest moment. Ca urmare, încercăm să vedem cum putem să-l regândim şi să-l transformăm în liceu tehnologic dual, cu un Bacalaureat diferenţiat. Este nivelul următor de pregătire după şcoala profesională, şi cred că lucrul acesta trebuie să-l facem şi să-l restructurăm prin lege”, a declarat, miercuri, Ecaterina Andronescu, la întâlnirea cu primarii Municipiilor.

Ecaterina Andronescu vrea să reintroducă în școli fostele laboratoare, în care copiii puteau să facă experimente la chimie, la fizică, sau să vadă cum arată corpul uman pe interior, la laboratorul de anatomie.

ora incepere cursuri
Ora de incepere a cursurilor, diferita de la scoala, la scoala

Laboratoare mobile și schimbări la Bac

„Nu mai avem laboratoare în şcoli şi mă gândesc la o formulă să construim laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta (…) Dacă am putea să gândim o formulă prin care nu toate şcolile să înceapă la ora 8, să încercăm să decalăm programul şi să nu supra-aglomerăm oraşul”, a mai precizat Andronescu.

Adio copilărie! Grădinița, obligatorie și pentru copiii de 4 ani

Senatul a aprobat un proiect de modificare a Legii Educației care prevede înscrierea obligatorie la grădiniță a copiilor mici, începând cu anul viitor,chiar dacă în România nu sunt spații suficiente pentru a-i primi pe toți în grădinițe. În 2020, va fi obligatoriu înscrierea în grupa mare, din 2023 va fi obligatoriu pentru cei cu vârsta de 4 ani, iar pentru cei mai mici – până în anul 2030.

PSD şi UDMR sunt inițiatorii modificării Legii Educației, iar raționamentul care a stat la baza acestei legi este faptul că peste un sfert dintre copiii care trăiesc în mediul rural nu sunt înscriși la grădiniță, lucru care le îngreunează asimilarea cunoștințelor atunci când ajung la școală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×