Gabriela Firea, proiect inedit pentru elevii bucureşteni! Vezi ce propune edilul!

Filon Stan   
în Hotnews
06/09/2017, 00:07
Gabriela Firea, proiect inedit pentru elevii bucureşteni! Vezi ce propune edilul!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat o măsura pentru fluidizarea traficului din Capitală, cel puţin în zona şcolilor! În perioada următoare, va fi demarat un proiect pilot prin care copiii să fie transportaţi la şcoală cu autobuzul. Primii beneficiari vor fi elevii Şcolii nr. 141.

„În ceea ce priveşte aglomeraţia care se creează de cele mai multe ori, în special dimineaţa şi la sfârşitul orelor de program în zonele unde există creşe, grădiniţe, şcoli şi licee, împreună cu Poliţia Capitalei, cu Brigada Rutieră, cu Poliţia Locală, cu poliţiile de sectoare, încercăm să găsim cele mai bune soluţii şi să împrumutăm modele de bune practici din Occident. De aceea, vom demara în scurt timp, prin RATB şi Proedus, un proiect pilot prin care elevii să fie transportaţi la şcoală cu autobuzul, deci cu transportul local, astfel încât părinţii să nu mai meargă către şcoală — mulţi, cu zecile, cu sutele — creând o aglomeraţie foarte mare”, a precizat primarul general în cadrul comandamentului pentru pregătirea noului an şcolar, convocat la sediul Primăriei Generale. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Având în vedere că Şcoala nr. 141 este reabilitată, urmare a prăbuşirii tavanului de pe hol, elevii acestei unităţi vor urma cursurile la Şcoala nr. 127.

„Practic, este vorba de 400 de elevi. Ne-am gândit, pentru început, să transportăm cu autobuzele RATB — patru la număr — elevii claselor V-VIII, iar pentru elevii din clasele 0-IV să avem şi acceptul părinţilor, deoarece fiind mai mici, ei trebuie să fie, eventual, însoţiţi de un părinte sau, împreună cu şcolile, să asigurăm mai multe cadre didactice care să îi ajute în mijlocul de transport în comun”, a explicat Firea.

Gabriela Firea vine cu un proiect pentru eliminarea schimbului III la şscoală

Primarul general a mai precizat că mai multe asociaţii de părinţi au semnalat faptul că există şcoli în care copiii ar putea ajunge să înveţe în trei schimburi.

„Primăria Generală a Capitalei a introdus în bugetul său aproape un milion şi jumătate de euro pentru finanţarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea şi extinderea acestor şcoli, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiţi să înveţe în trei schimburi”, a mai menţionat edilul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×