Schimbări la STB! Transport integrat și bilet unic București – Ilfov! De când intră în vigoare

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 17:40
Schimbări la STB! Transport integrat și bilet unic București – Ilfov! De când intră în vigoare GALERIE FOTO
Schimbări la STB! Transport integrat și bilet unic București - Ilfov! De când intră în vigoare

Se pregătesc schimbări uriașe la STB! Vom avea transport integrat și bilet unic București – Ilfov! Măsura ar trebui să intre în vigoare mai repede de cât se aștepta. Noua instituție care se ocupă de acest lucru a pus la punct noul proiect și sunt mari șanse de realizare.

Derularea și controlul activităților de transport public în regiunea București – Ilfov sunt în sarcina Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADITPBI), înființată anul trecut. În martie 2017, a fost aprobat, de toate autorități locale din București și Ilfov, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016-2030. Acesta este un document strategic ce cuprinde măsuri de reformă instituțională, dar și un pachet de programe și proiecte în domeniul transporturilor.

Schimbări la STB! Transport integrat și bilet unic București – Ilfov! Măsura ar intra în vigoare de la 1 iunie 2019

STB promite schimbări mari. Din această vară ar uma să avem bilet unic București – Ilfov, dar și transport integrat. ”Conform celor planificate și aprobate în Adunarea Generală a Asociației, ar trebui ca, până la 31 mai 2019, acest proces privind transportul public de persoane între București și Ilfov și în interiorul județului să fie încheiat și să respecte principiile care au stat la baza creării lui – bilet unic, abonament unic, transport integrat. Pentru că regiunea București – Ilfov trebuie privită ca un areal unic.”, a declarat Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

 

Mai mult se pare că noua instituție care se ocupă de transportul între Capitală și zona metropolitană, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, spune că planurile sunt mult mai mari. ”PMUD nu se referă doar la transportul de persoane, ci și la cel de mărfuri. Ele sunt strict legate și condiționate. Și nu se referă numai la implicarea autorităților locale, ci și la implicarea autorităților centrale. Iar prima măsură pentru a avea totuși un transport public integrat până la final este includerea metroului, iar transportul feroviar trebuie și el să fie parte a acestui sistem, astfel încât să vorbim de maximă eficiență.”, a mai spus Marian Petrache.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×