Anunț de ultimă oră al STB! De la 1 februarie se înființează 9 linii regionale. Lista completă a liniilor preorășenești

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/02/2019, 10:38
Anunț de ultimă oră al STB! De la 1 februarie se înființează 9 linii regionale. Lista completă a liniilor preorășenești GALERIE FOTO
STB anunță schimbările liniilor preorășenești

De azi, 1 ianuarie 2019, liniile preorășenești din județul Ilfov au devenit regionale. În acest context, acestea vor avea indicative noi și vor avea afișată litera „R” înainte de numărul aferent liniei. STB anunță că vor opera 6 linii noi față de cele deja existente. Într-un comunicat transmis luni, de STB, se anunță că liniile vor căpăta indicative noi/ STB SA va opera pe 27 de rute regionale, cu altele în plus față de cele 21 actuale. Parcul auto va crește de la 49 de autobuze, ajungând la 112. De asemenea, aceștia mai anunță și că se desființează liniile 696 și 697.

„La data de 17.09.2018, ADTPBI a semnat cu operatorul bucureștean de transport STB SA (fostă RATB) contractul de delegare a serviciului public de transport local de călători. Începând cu luna ianuarie 2019, urmează a fi semnate contracte de delegare a serviciilor de transport și cu operatorii interni ai primăriilor Voluntari, Chitila și Buftea. ADTPBI a început procedura competitivă de atribuire a traseelor către operatorii regionali privați, prin semnarea de contracte de delegare pentru unele trasee regionale. Până la finalizarea procedurii, operatorii privați din regiune ale căror licențe de traseu expirau la 31 decembrie 2018 pot solicita Autorității Rutiere Române (ARR) prelungirea acestora, urmând procedura publicată deja pe site-ul ARR″, a fost anunțul din decembrie al sursei citate.

Se înființează 9 linii regionale, potrivit STB!

Societatea de Transport București a anunțat că de azi, 1 februarie, traseele vor fi modificate. Liniile preorășenești vor avea indicative noi. „De la 1 ianuarie 2019, liniile preorăşeneşti care asigură transportul călătorilor vor fi reorganizate, devenind linii regionale, cu indicative noi şi cu trasee modificate.

Linii regionale indicative
Linii regionale indicative

În Regiunea Bucureşti-Ilfov, în afara Capitalei, există 40 de unităţi teritorial-administrative, opt oraşe (Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti-Leordeni şi Voluntari) şi 32 comune (1 Decembrie, Afumaţi, Baloteşti, Berceni, Brăneşti, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăşti-Ilfov, Dascălu, Dobroeşti, Domneşti, Dragomireşti-Vale, Găneasa, Glina, Grădiştea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoşoaia, Nuci, Periş, Petrăchioaia, Snagov, Ştefăneşti de Jos, Tunari, Vidra)”,  arată comunicatul STB despre liniile preorășenești.

Indicative linii trasee
Indicative linii trasee

Începând de astăzi, 1 februarie, liniile preorășenești au noi indicative, de linii regionale. Litera „R” se va afla în dreptul fiecărui număr de linie. STB SA va avea în total 27 de linii în plus față de cele 21 deja atribuite actual prin oraș. Parcul auto va avea 112 autobuze.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×