Scandal la votul lui Ion Iliescu. Protestatarul Ceauşescu, amendat după ce a scandat lângă urna mobilă a fostului preşedinte

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 14:45
Scandal la votul lui Ion Iliescu. Protestatarul Ceauşescu, amendat după ce a scandat lângă urna mobilă a fostului preşedinte
Ion Iiliescu a avut parte de un moment neplăcut în timpul votului. Sursa foto: digi24.ro

Chiar dacă problemele de sănătate nu i-au permis să meargă la Liceul Jean Monnet din Capitală, Ion Iliescu a votat la alegerile prezidențiale, folosindu-se de urna mobilă pe care i-au pus-o la dispoziție membrii secției unde a fost arondat. Fostul șef de stat a avut parte, însă, de un moment neplăcut, chiar în timp ce aceștia se deplasau către locuința sa, pentru a-și putea exercita dreptul garantat de Constituție.

Protestatarul Ceaușescu, amendat după ce a scandat lângă urna mobilă a lui Ion Iliescu

Potrivit Mediafax, Marian Moroșanu, protestatar al grupării #Rezist, cunoscut în spațiul public sub numele de Ceaușescu, a făcut un scandal monstru în fața casei lui Ion Iliescu, adresând numeroase injurii la adresa fostului președinte, dar și a Partidului Social Democrat. Pentru gestul său, bărbatul a primit o amendă usturătoare după cum anunță oamenii legii, printr-un comunicat dat publicității duminică.

Un echipaj al Secției 1 Poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu s-a sesizat din oficiu cu privire la comportamentul nepotrivit unui bărbat. Acesta striga și adresa injurii, iar la momentul legitimării a continuat acest comportament”, informează reprezentanții Poliției Capitalei. După ce a fost imobilizat și condus la sediul Secției de Poliție, protestatarul s-a ales cu o sancțiune în valoare de 1.500 de lei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, precum și pentru adresare de injurii.

Viorica Dăncilă a votat pentru „o Românie a bunăstării”

În altă ordine de idei, Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat, și-a făcut apariția duminică dimineața la secția amenajată în cadrul Liceului Sfântul Sava din București. Însoțită de soțul său, dar și de Lia Olguța  Vasilescu, fostul premier a declarat ulterior că votul său s-a îndreptat către „o Românie a bunăstării”.

Am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii, am votat împotriva austerității. Am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile președintelui”, a spus Viorica Dăncilă la ieșirea de la urne.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×