Motivul pentru care Ion Iliescu nu va vota la Jean Monnet. Fostul preşedinte a cerut urna mobilă.

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 09:44
Motivul pentru care Ion Iliescu nu va vota la Jean Monnet. Fostul preşedinte a cerut urna mobilă.
Ion Iliescu a cerut urna mobilă. Sursa foto: playtech.ro

Ion Iliescu, fostul președinte al României, nu se va prezenta la vot, duminică, în primul tur al alegerilor prezidențiale, din cauza stării de sănătate precare, potrivit unor surse politice citate de știripesurse.ro.

Ion Iliescu a cerut urna mobilă

Potrivit surselor citate, Ion Iliescu își va exprima, totuși, votul. Fostul președinte al României a făcut cerere la Liceul Jean Monnet din Sectorul 1 să îi fie trimisă acasă urna mobilă pentru a-și exercita votul.

Nici la alegerile europarlamentare din luna mai 2019 fostul președinte nu s-a prezentat la urne. Ultima oară când Ion Iliescu a venit la vot a fost în alegerile parlamentare din 2016, acesta spunând cu acel prilej că „prezenţa la vot e absolut obligatorie”.

Ion Iliescu are probleme cardiace

Ion Iliescu are probleme de sănătate.  Ajuns la vârsta de 89 de ani, fostul președinte fost internat de mai multe ori în anul 2019 la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. În ultimii ani, Ion Iliescu a transmis din ce în ce mai rar mesaje publice și atunci când a făcut-o a ales exclusiv blogul personal.

Fostul președinte a fost internat de mai multe ori la Spitalul Elias din Capitală, după ce a acuzat probleme de sănătate. Potrivit medicilor, este vorba despre problemele cardiace pe care Iliescu le are și care în prezent s-au acutizat.

“Evoluția este favorabilă, dar rămâne în spital în contextul problemelor cardiace cronice de care suferă domnul președinte. A depășit evenimentul de sâmbătă, evenimentul acut, rămân problemele mai vechi ale dânsului și momentan rămâne internat în spitalul Elias”, declara în data de 7 octombrie, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță. Fostul președinte a fost externat, dar starea de sănătate încă nu îi permite să facă efort.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×