Scandal la o maternitate din Buzău! Părinții unui bebeluș mort la o lună de la naștere îi acuză în termeni duri pe medici

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 23:11
Scandal la o maternitate din Buzău! Părinții unui bebeluș mort la o lună de la naștere îi acuză în termeni duri pe medici GALERIE FOTO
Părinții vor să dea în judecată maternitatea Buzău. Sursa foto - facebook

Scandal la o maternitate din Buzău acolo unde părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naştere îi acuză pe medici de lipsă de profesionalism și de nepăsare. Oamenii spun că acesta ar fi trăit, dacă doctorii observau de la bun început că sarcina are o evoluție anormală. Culmea, femeia a fost trimisă acasă după un prim control la care acuza dureri îngrozitoare. La nici 7 zile distanță, tânăra s-a întors la unitatea medicală cu aceleași simptome.

Scandal la o maternitate din Buzău!

De data aceasta, doctorii au internat-o în maternitate. „La a 38-a săptămâna au început durerile și am decis să merg la maternitate pentru un consult. M-a consultat ginecologic și la ecograf mi-a spus că totul este în regulă și să merg acasă liniștită”, a spus Ana Maria Mitu care însă nu a avut parte de liniște. Durerile ei n-au încetat și a revenit la spital. Un alt medic a controlat-o, însă, nici acesta nu a observat sarcina cu probleme.

„Doamna doctor a tratat momentul cu indiferență, eu aveam dureri foarte mari, mi-a spus că pot să am o infecție la rinichi, în schimb durerile erau și de burtă și de mijloc, erau enorme. Am avut și scurgeri de lichid amniotic care erau închise la culoare foarte urat”. Abia când i s-a făcut o ecografie s-a văzut că avea dublă circulară de cordon ombilical, iar lichidul amniotic era modificat.

Părinții unui bebeluș mort la o lună de la naștere îi acuză în termeni duri pe medici

Un al treilea medic, aflat de gardă, a hotărât că femeii să i se facă cezariană de urgență. „Am decis și i-am prezentat și gravidei situația că e mai bine să finalizăm nașterea prin operație cezariană pentru că nașterea practic nu progresa în parametri normali. Un copil cam de patru kilograme, un copil care a țipat imediat la naștere, dar care a făcut o detresă dintr-asta respiratorie și a fost imediat preluat și intubat de doctorul neonatolog”.

Din păcate starea copilului s-a înrăutățit. Bebelușul a fost transportat la spitalul Marie Curie din București, unde, după o lună de la naștere, a murit. Pe certificatul de deces, la capitolul cauze scrie hemoragie cerebrală și pulmonară, pe fond de bronhopneumonie. Acum, părinții vor să-și facă singuri dreptate și sunt hotărâți să dea în judecată maternitatea din Buzău. „A tratat cu indiferență momentul și a trimis-o acasă. Vrem să depunem o plângere penală împotriva ambilor medici la poliția din Buzău și la colegiul medicilor, cineva trebuie să răspundă pentru lucrurile astea”

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×