Scandal după ce Vergil Chițac a fost transportat fără izoletă la spital! Alături de el a fost și soția lui. Reacţia senatorului – UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 21:19
Scandal după ce Vergil Chițac a fost transportat fără izoletă la spital! Alături de el a fost și soția lui. Reacţia senatorului – UPDATE
Vergil Chițac a mers la spital fără izoletă. Sursa foto - captură Digi 24

Scandal după ce Vergil Chițac a fost transportat fără izoletă la spital! Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, colonelul Daniel Gheorghe Popa, spune că există o procedură prin care persoanele confirmate cu coronavirus pot fi transportate şi fără izoletă la unităţile medicale, în condiţiile în care personalul de intervenţie este echipat corespunzător.

UPDATE, ora 21.21: Senatorul a oferit o reacţie pentru Libertatea El a susţinut că nu sunt adevărate zvonurile conform cărora a refuzat să fie urcat în izoletă şi a declarat că nu i-a spus nimeni că trebuie să urmeze această procedură. Chiţac a mai spus şi că nu a ştiut că este infectat:

„În seara de 9 martie, am plecat de la Parlament acasă. Am plecat cu maşina. Şi recunosc că seara, când am ajuns acasă, aveam puţine frisoane, am intrat şi am făcut o baie. Marţi, într-adevăr, m-am simţit puţin mai nasol şi am zis să stau acasă. Şi am luat şi eu nurofen… Ce ia fiecare”.

„Miercuri nu mi-am revenit, nu eram foarte rău, iar joi am hotărât să fac testul. I-am chemat pe cei de la DSP la mine. Au făcut testul şi a ieşit cum a ieşit. Azi a iesit pozitiv si am venit la Spital. Ce am gresit?”.


Scandal după ce Vergil Chițac a fost transportat fără izoletă la spital!

Colonelul Daniel Gheorghe Popa a declarat pentru agenţia de presă News.ro, că totul a fost legal. “Avem o procedură prin care putem să transportăm şi fără izoletă în condiţiile de siguranţă pentru personalul de intervenţie (…)

(…)oamenii să fie echipaţi şi după ce transportăm autospeciala este decontaminată. Este o procedură aprobată de DSU.

Alături de el a fost și soția lui

Probabil sunt unităţi în ţară care nu au această izoletă, dar sunt maşini speciale pentru acest scop care sunt decontaminate, este procedură de decontaminare. În acest caz toate persoanele erau confirmate cu coronavirus”, a spus inspectorul şef al ISU Dobrogea.

El a precizat că persoanele confirmate cu coronavirus au fost preluate de personalul medical. “La spital erau aşteptaţi de personal, au fost preluaţi pe fluxul stabilit pentru primirea celor confirmaţi cu coronavirus.

Nu a fost nevoie nici de decontaminare pentru aparţinătorii şi nu s-au intersectat cu alte persoane”, a explicat colonelul Daniel Gheorghe Popa.

Vă readucem aminte că senatorul Vergil Chiţac şi soţia sa au fost aduşi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa după ce au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Ei au fost transportaţi de un echipaj medical care purta costume şi măşti de protecţie.

Cu toate acestea, Vergil Chiţac şi soţia sa nu au fost aduşi cu izoleta, au coborât pe picioarele lor din autospecială şi nu purtaunici măcar măşti de protecţie.

În judeţul Constanţa sunt cinci cazuri confirmate de coronavirus, 22 de persoane în carantină şi 650 în autoizolare la domiliciu

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×