Salariul lui Klaus Iohannis a fost înghețat! Reacția fermă a președintelui

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 10:26
Salariul lui Klaus Iohannis a fost înghețat! Reacția fermă a președintelui GALERIE FOTO
Klaus Iohannis este de acord să i se înghețe indemnizația anul viitor. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Salariul președintelui Klaus Iohannis a fost înghețat! Culmea, șeful statului spune că i se pare ”potrivit” să se întâmple lucrul acesta pentru că politicienii de la nivel înalt trebuie să fie primii care dau semnalul că ”nu toată lumea poate să beneficieze tot timpul de creşteri salariale”.

Salariul președintelui Klaus Iohannis a fost înghețat!

Mai mult de atât, Iohannis a spus că elaborarea şi aprobarea bugetului reprezintă cea mai importantă acţiune politică a guvernului din acest decembrie. De altfel, președintele a și anunţat că a avut deja o discuţie despre bugetul pentru 2020 cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor Publice.

”Mi se pare un lucru potrivit. Dacă vrem să fim politicieni responsabili, trebuie noi, care suntem în capul piramidei, să fim primii care dăm semnalul că înţelegem că nu toată lumea poate să beneficieze tot timpul de creşteri salariale.

Reacția fermă a președintelui

Și este un moment potrivit pentru a arăta că orice creştere salarială, oricât de mult dorită ar fi, trebuie să fie şi oportună. Am încurajat să meargă mai departe cu această măsură propusă

Cred că este clar pentru toată lumea că elaborarea şi aprobarea bugetului pentru anul viitor reprezintă cea mai importantă acţiune politică a guvernului din acest an din acest decembrie”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis crede că este nevoie de ”un mix” de măsuri pentru reducerea deficitului. ”Este clar că acele guverne eşuate pesediste au exagerat, măsuri care au fost luate pe picior, fără o analiză serioasă şi acum guvernul liberal trebuie să vină şi cu o atitudine foarte responsabilă.

Evident, toată lumea îşi doreşte să crească salariile, să crească pensiile, dar în acelaşi timp trebuie să avem în vedere şi limitarea bugetului. Nu putem să pornim de la premiza că bugetul este oricât de mare ne dorim.

Și atunci am încurajat să vină cu nişte măsuri, pe de o parte, de încurajare a creşterii economice care va permite cheltuieli mai mari, dar în acelaşi timp pentru anul 2020 care trebuie să fie anularea echilibrării bugetare trebuie găsită o metodă pentru a reduce cheltuiala.

Redusă acolo unde poate fi redusă fără a se apropia de buzunarul românului care încă nu îşi permite cât îşi doreşte”, a adăugat Klaus Iohannis chestionat despre anul 2020.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×