Klaus Iohannis, replică acidă după transferurile făcute de PNL: „Tot traseism se numește”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 22:07
Klaus Iohannis, replică acidă după transferurile făcute de PNL: „Tot traseism se numește”
Klaus Iohannis a vorbit despre traseismul din PNL *foto: hepta.ro

Președintele Klaus Iohannis a participat joi la o conferință de presă în cadrul căreia a comentat mai multe dintre subiectele zilei. Pe lista de discuții s-a aflat și cei doi deputați care au migrat de la PSD la PNL, dar și posibilitatea ca guvernul Ludovic Orban să umble la pensii și salarii.

Klaus Iohannis, replică acidă despre traseismul dinspre PSD spre PNL

Întrebat despre chestiunea celor doi deputați care au trecut de la PSD la PNL, laus Iohannis a fost destul de acid: „Tot traseism se numeşte. Mai mult nu pot să vă spun eu, fiindcă nu am fost deloc implicat în această chestiune. V-aş ruga să puneţi întrebarea la cei care au făcut mutarea şi la cei care au acceptat-o”, a răspuns şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Este vorba despre deputaţii Elena Hărătău şi Mihăiţă Găină, care au trecut la grupul parlamentar al liberalilor. Hărătău era unul dintre deputații care au votat învestirea guvernului Ludovic Orban, la fel ca Găină. Cel din urmă era însă deputat independent de la 1 octombrie, când a votat în favoarea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă.

Mutările au fost criticate aspru și de către liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, care a râs de liberali și le-a arătat contestatarilor săi de ce nu a vutat învestirea guvernului Orban.

Klaus Iohannis, răspuns ferm în ceea ce privește pensiile și salariile

De asemenea, întrebat despre pensii și salarii, Klaus Iohannis a anunțat că nu vor exista nici tăieri, nici înghețări: „Cu certitudine nu vor exista tăieri de salarii, nici nu intră în discuție așa ceva”.

Iohannis a continuat apoi: „Cred că o nouă Lege a pensiilor ar fi utilă, în condiţiile în care foarte mulţi pensionari şi conducători de instituţii publice semnalează inegalităţi şi inechităţi în actuala lege a pensiilor.

Asta e o chestiune însă care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă a chestiunilor şi în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit”, a afirmat şeful statului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×