Salam de biscuiți cu ciocolată și rahat. Cea mai simplă rețetă

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
04/08/2019, 16:39
Salam de biscuiți cu ciocolată și rahat. Cea mai simplă rețetă
Rețetă salam de biscuiți cu ciocolată și stafide, gustul copilăriei. Sursa foto: editiadedimineata.ro

Salam de biscuiți este desertul pe care toată lumea l-a mâncat în copilărie. Nu cred că este cineva care să nu fi gustat măcar o felie din aceste desert simplu și gustos. Și este o rețetă și foarte ușor de preparat. Salamul de biscuiți este un desert pe care îl poți face într-o zi în care nu ai mult timp la dispoziție. Și unde mai pui că nici nu trebuie să îl lași la cuptor. 

Salam de biscuiți cu ciocolată și rahat. Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente salam de biscuiți cu ciocolată și rahat: 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 300 grame de biscuiți clasici
  • 200 grame rahat
  • 120 grame zahăr alb
  • 120 grame nuci măcinate
  • 30 grame stafide
  • 120 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 30 grame cacao sau bucăți de ciocolată

Mod de preparare salam de biscuiți: 

  1. Biscuiții populari se sfarmă astfel încât să fie cât mai mici
  2. Stafidele se înmoaie în două linguri de rom sau lapte, după preferințe
  3. Punem o oală pe foc cu lapte și zahăr
  4. Lăsăm să fiarbă până se topește zahărul
  5. Se ia de pe foc și se adaugă untul
  6. Se amestecă până când se topește untul și se lasă la răcit
  7. Biscuiții se amestecă cu stafidele, rahatul și nucile
  8. Se adaugă bucățile mici de ciocolată sau cacao
  9. Se amestecă cu o lingură până când se omogenizează compoziția
  10. Peste compoziția obținută se adaugă laptele
  11. Se amestecă totul și se toarnă compoziția pe un celofan
  12. Salamul de biscuiți se presează în celofan astfel încât toate bucățile să se lipească între ele
  13. Se leagă celofanul la capăt ca să nu intre aer și se lasă la frigider timp de 3-4 ore
  14. Salamul de biscuiți cu ciocolată și stafide se taie felii
  15. Se poate servi cu o cană de ceai sau lapte.
Ingrediente și mod de preparare salam de biscuiți
Desert de casă. Salam de biscuiți cu ciocolată, rahat și stafide. Sursa foto: desertdecasa.ro

Salam de biscuiți. Istorie și recorduri

Salamul de biscuiți este o rețetă care a apărut pentru prima dată în secolul al VIII-lea în momenntul în care Papa vizita o regiune din Italia. În ceea ce privește anul în care a apărut această rețetă în țara noastră nu se cunosc amănunte, cert este că orice familie știe cel puțin o rețetă de salam de biscuiți. Românii iubesc salamul de biscuiți dacă este să ne luăm după rezultatele pe care le găsim pe Google.

Fie că se prepară cu ciocolată, cocos, rahat sat alte diverse arome salamul de biscuiți rămâne una dintre rețetele pe care le-am savurat cu toții în copilărie. Românii iubesc salamul de biscuiți. Bucătarul Cosmin Toma a preparat în ultima zi a Festivalului Alba Carolina Food Fest un salam de biscuiți de 25 de metri care a intrat în cartea recordurilor.

Închide ×