Rețeta zilei. Cea mai buna tartă cu prune, nuci, scorțișoară și cacao

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
30/07/2019, 14:45
Rețeta zilei. Cea mai buna tartă cu prune, nuci, scorțișoară și cacao
Cum să prepari cea mai bună tartă cu prune, nuci, scorțișoară și cacao. Sursa foto: bucataras.ro

Dacă ai poftă de un desert savuros, numai bun pentru zilele călduroase de vară, FANATIK îți propune să încerci această tartă răsturnată cu prune, nuci, scorțișoară și cacao. Este vorba despre preparat foarte aromat și relativ ușor de gătit, care nu presupune o așteptare îndelungată până când îl vei putea savura.

Tartă cu prune, nuci, scorțișoară și cacao, un răsfăț dulce, pe placul tuturor

Pofticioșii  trebuie să încerce neapărat acest răsfăț dulce, mai ales că se prepară extrem de ușor, chiar în propria bucătărie și  este o alternativă sănătoasă față de majoritatea prăjiturilor din comerț, bogate în substanțe nocive pentru organismul omului.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr (100 grame)
  • 3 linguri de făină (60 de grame) + 1 lingură de cacao
  • 1 kg prune
  • 6 linguri de zahăr (150 grame)
  • 150 grame unt
  • 1 praf de scorțișoară
  • 1 pumn de nuci mărunțite

Cum să prepari cea mai bună tartă cu nuci, scorțișoară și cacao

Pentru început, topește 150 de grame la foc mic, împreună cu 4 linguri de zahăr. Adaugă apoi un kilogram de prune, desfăcute în două, fără sâmburi, și amestecă puțin pe foc. După ce ai amestecat preț de cîteva clipe, stinge focul și adaugă un praf de scorțișoară, un pumn de nuci tocate nu foarte mărunt și încă 2-3 linguri de zahăr. Pune totul la cuptor și lasă-l la foc mic, suficient că să poți prepara blatul.

Separă ouăle, folosește mixerul până când albușurile se transformă într-o spumă, apoi adaugă cele 4 linguri de zahăr,  bate din nou compoziția cu mixerul, până când se lipește de vas (când întorci vasul cu josul în sus, spuma va trebui să rămână pe fund, fără să cadă). De îndată ce te-ai asigurat că totul este în regulă, poți adăuga gălbenușurile (bătute puțin cu furculița).

Cerne cu sita cele 3 linguri de făină și cacao, apoi amestecă treptat în compoziție, până se omogenizează.
Scoate vasul cu prunele caramelizate din cuptor, întinde blatul deasupra și pune din nou la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-45 de minute , până când aluatul trece testul scobitorii: este bine copt dacă  scobitoarea introdusă rămâne curată, fără urme de aluat. Scoate vasul din cuptor, așteaptă cel puțin o oră să se răcească c timp în care siropul de la prune va “urca” în blat, apoi răstoarnă preparatul, punând un platou peste vas.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×