Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun salam de biscuiți

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri mondene
19/06/2019, 15:32
Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun salam de biscuiți
Salamul de biscuiți, desertul copilăriei. Sursa foto:ciao.ro

Fie că vrei să-ți surprinzi prietenii sau familia cu un desert ce se gătește repede și ușor, sau pur și simplu ți-e poftă de un răsfăț dulce, savuros și sănătos pe deasupra, salamul de biscuiți este, în mod cert, varianta ideală. FANATIK îți prezintă cea mai bună rețetă prin care te vei putea bucura de gustul unic al copilăriei.

Cel mai bun salam de biscuiți. Se prepară rapid

Salamul de biscuiţi este desertul pe care toți pofticioșii trebuie să îl încerce, mai ales că se prepară extrem de ușor, chiar în propria bucătărie,  nu necesită o perioadă îndelungată de timp și, în plus, cei mici nu vor putea rezista  aromei sale speciale.

Ingrediente

  • 500 g biscuiţi simpli
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt sau margarină
  • 6 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 4 linguri cacao

    Cum să prepari cel mai bun salam de biscuiți. Sursa foto:adevarul.ro
    Cum să prepari cel mai bun salam de biscuiți. Sursa foto:adevarul.ro

Cum să prepari cel mai bun salam de biscuți

Pentru început, jumătate din biscuiţi se mărunţesc, asemenea unui pesmet, iar  jumătate se rup în bucăţi mici. Apoi, punem pe foc o crăticioară în care adăugăm lapte, zahăr, unt și cacao, iar compoziţia astfel obținută se lasă până dă în clocot, după care se ia de pe foc şi se ține pentru câteva minute la răcit. În lapte se adaugă esenţa de rom, apoi se toarnă peste biscuiţi şi se amestecă foarte bine. În funcție de preferințe, putem adăuga și alune, nuci, sau chiar rahat.

Pe masă se pune o folie de plastic, peste care se pune compoziţia de biscuiţi. Aceasta se rulează cât mai strâns, apăsând cu mâinile, astfel încât salamul să iasă cât mai compact. Odată rulată compoziţia, se lasă la frigider pentru 4-5 ore. Înainte de a fi servit, preparatul se scoate din folie şi se „tăvăleşte” prin zahăr pudră, cacao sau nucă de cocos, după preferinţele fiecăruia. Pentru varianta de post, laptele clasic trebuie înlocuit fie cu lapte de soia, fie cu apă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×