FANATIK îți prezintă Rețeta Zilei de 12 iunie! Astăzi vom găti împreună o rețetă foarte gustoasă de negresă cu cocos! Familia se va simți răsfățată, iar prietenele vor fi invidioase, la început, apoi se vor da bine pe lângă tine pentru a le spune și lor cum ai preparat acest desert delicios în doar o oră!
Rețeta zilei de 12 iunie este una apetisantă
INGREDIENTE
- 150 ml lapte
- 400 g zahăr
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 4 ouă
- 1/2 cana miez de nucă tăiată mărunt
- 4 linguri nucă de cocos
- 1 pachet praf de copt
- 200 g făină
Pentru ornat
- 50 g ciocolată
- 2 linguri nucă de cocos
MOD DE PREPARARE
Avem nevoie de o crăticioară de 2-3 l, unde se pun la foc mic laptele, zahărul, cacaua cernută şi untul. Cu o lingură de lemn se amestecă până când dă în clocot şi se leagă puţin. Se separă 7-8 linguri şi se păstrează pentru glazură, iar restul se lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Negresa cu cocos este o delicatesă
Adăugăm apoi gălbenuşurile, nuca, nuca de cocos, albuşurile bătute spumă şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul bine încins şi se coace, la foc potrivit, 40-45 de minute.
Pentru glazură, se adaugă ciocolata rasă peste crema păstrată şi se amestecă la cald până se topeşte ciocolata. Se toarnă apoi pe blatul copt şi puţin răcit şi se întinde uniform pe toată suprafaţa. Se taie prăjitura când se răceşte şi se ornează cu nucă de cocos.