Rețeta Zilei de azi, 12 iunie. Negresă cu cocos de te lingi pe degete!

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
11/06/2019, 17:13
Rețeta Zilei de azi, 12 iunie. Negresă cu cocos de te lingi pe degete! GALERIE FOTO
Reteta zilei 12 iunie-negrese cu cocos

FANATIK îți prezintă Rețeta Zilei de 12 iunie! Astăzi vom găti împreună o rețetă foarte gustoasă de negresă cu cocos! Familia se va simți răsfățată, iar prietenele vor fi invidioase, la început, apoi se vor da bine pe lângă tine pentru a le spune și lor cum ai preparat acest desert delicios în doar o oră!

Rețeta zilei de 12 iunie este una apetisantă

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 400 g zahăr
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 4 ouă
  • 1/2 cana miez de nucă tăiată mărunt
  • 4 linguri nucă de cocos
  • 1 pachet praf de copt
  • 200 g făină

Pentru ornat

  • 50 g ciocolată
  • 2 linguri nucă de cocos

MOD DE PREPARARE

Avem nevoie de o crăticioară de 2-3 l, unde se pun la foc mic laptele, zahărul, cacaua cernută şi untul. Cu o lingură de lemn se amestecă până când dă în clocot şi se leagă puţin. Se separă 7-8 linguri şi se păstrează pentru glazură, iar restul se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Reteta zilei 12 iunie
Reteta zilei 12 iunie

Negresa cu cocos este o delicatesă

Adăugăm apoi gălbenuşurile, nuca, nuca de cocos, albuşurile bătute spumă şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul bine încins şi se coace, la foc potrivit, 40-45 de minute.

Pentru glazură, se adaugă ciocolata rasă peste crema păstrată şi se amestecă la cald până se topeşte ciocolata. Se toarnă apoi pe blatul copt şi puţin răcit şi se întinde uniform pe toată suprafaţa. Se taie prăjitura când se răceşte şi se ornează cu nucă de cocos.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×