Rețeta Zilei de azi, 11 iunie! Ciorba de castraveți pe care nu vei vrea s-o împarți cu nimeni!

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
10/06/2019, 17:33
Rețeta Zilei de azi, 11 iunie! Ciorba de castraveți pe care nu vei vrea s-o împarți cu nimeni! GALERIE FOTO
Reteta Zilei 11 iunie-ciorba de castraveti

FANATIK vă prezintă Rețeta Zilei de 11 iunie! Astăzi vom găti împreună o ciorbă nu foarte des întâlnită pe meleagurile noastre, care însă vă va ajuta să vă impresionați prietenii, rudele sau chiar și soacra, care mereu strâmbă din nas atunci când gustă din mâncarea dumneavoastră, ca orice soacră.

Așa arată rețeta zilei de 11 iunie: ingredientele pentru ciorbița de castravete

500-600 g castraveţi maturi cu sâmburi bine formaţi
1 morcov
½ ardei
1 ceapă
2 linguri de ulei
1.5 litri de apă
Frunze de pătrunjel sau mărar
1 gălbenuş de ou
250 g iaurt sau smântână
Sare, piper după gust
Modul de preparare:

Castraveţii se taie în patru, apoi se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie în bucăţele de circa 1-2 cm grosime. Ceapa, morcovul şi ardeiul se curăţă şi se mărunţesc. Se pun 2 linguri de ulei în oala în care se face supa, apoi se adaugă ceapa şi ardeiul tocat. Se amestecă de câteva ori, apoi se pune morcovul ras sau tăiat în rondele subţiri.

Retata Zilei 11 iunie
Retata Zilei 11 iunie

Gălbenuşul de ou se amestecă cu iaurt sau smântână

După ce morcovul îşi schimbă uşor culoarea, se adaugă bucăţile de castravete. Se amestecă bine, apoi se adaugă 1.5 litri de apă şi sare. Se fierbe în continuare la foc mic până când bucăţile de castravete devin transparente şi se pătrund uşor când sunt testate cu o furculiţă.

Se stinge focul, după care, gălbenuşul de ou amestecat cu iaurt sau smântână, se toarnă în ciorba fierbinte. Se potriveşte de sare şi piper, iar pe deasupra se presară cu pătrunjel verde sau mărar tocat mărunt.

Se poate servi cu crutoane de pâine sau cu pâine prăjită peste care se presară puţină brânză rasă, când feliile sunt încă fierbinţi. Ciorba este atât de bună încât n-ați vrea s-o împărțiți cu nimeni! Totuși, măcar copiilor să le dați câte o farfurie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×