Le vedem destul de des în vitrinele cofetăriilor. Sunt mici, colorate și seamănă cu pricomigdalele. Este vorba de macarons, cel mai cunoscut fursec franțuzesc. Macaronsul are o istorie lungă în spate, iar ingredientul-cheie în prepararea acestui desert este făina de migdale.
Rețeta zilei. Macarons. Ingrediente și mod de preparare
Macaronsul se prepara inițial fără arome și fără culori, primele fursecuri fiind gătite în secolul VIII în momentul în care arabii au adus pe continent făina de migdale. Acum, acest desert franțuzesc are culori care îți iau ochii și arome diverse. Gustul desăvârșit îți gâdilă papilele gustative, pur și simplu macaronsul se topește pe cerul gurii. Macaronsul este un desert care poate crea dependență.
Ingrediente necesare macarons: 70 de grame zahăr vanilat, 230 grame zahăr pudră, 120 grame făină de migdale, 4 ouă, 2 grame sare și colorant alimentar (opțional). Pentru umplutură este nevoie de două ingrediente simple: 230 grame smântână dulce pentru frișcă și 260 grame ciocolată neagră.
Mod de preparare macarons:
- Cuptorul trebuie să fie încălzit în prealabil la 150 de grade Celsius
- Albușurile se separă de gălbenușuri
- Zahărul vanilat se cerne printr-o sită
- Albușurile și zahărul se mixează până când se formează o compoziție destul de tare care nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos
- Se adaugă colorantul alimentar, puteți alege orice culoare și se mai amestecă câteva secunde
- Într-un alt castron se cerne făina de migdale, zahărul pudră și sarea
- Compoziția astfel obținută se adaugă peste albușuri
- Se amestecă încet cu o spatulă de lemn până când amestecul devine mătăsos și vâscos
- Compoziția se toarnă într-un poș
- Într-o tavă se pune hârtie de copt și se formează fursecurile la o distanță de 2-3 cm între ele
- Luați tava și loviți-o de 3 ori de masă foarte încet astfel încât ”mingiuțele” să se lățească
- Se țin la cuptor aproximativ 20 de minute.
Și acum să trecem la umplutură. Smântâna dulce se fierbe, după care se adaugă în ea ciocolata care trebuie să se topească. Amestecați până când se formează o cremă fină. Crema obținută se lasă la răcit. Se pune tot într-un poș și se toarnă cremă pe fiecare macarons și se lipește încet de o altă parte.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii

Secrete și ponturi pentru o rețetă de macarons reușită
Dacă faci pentru prima dată macarons trebuie să știi câteva secrete și ponturi. În cazul în care fursecurile au ieșit crăpate, compoziția nu a fost amestecată cât trebuie. În plus, în situația inversă, dacă macaronsul ies plat înseamnă că s-a amestecat prea mult. Mare atenție în momentul în care încercați să ridicați un macarons din tavă. Dcaă macaronsul se sparge înseamnă că nu a stat suficient la cuptor.
Ca albușurile să se bată bine vasul și telul trebuie să fie curate și să nu aibă niciun strop de apă. Șterge cu un prosop de bucătărie vasul înainte de a bate albușurile. Ouălele nu trebuie să fie mai vechi de o zi și trebuie ținute la temperatura camerei cu 2-3 ore înainte de a începe prepararea rețetei. Evită umiditatea din bucătărie, când te apuci de macarons nu mai găti altceva pe aragaz.