Rețeta zilei. Cel mai bun tort cu mentă și ciocolată albă

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri mondene
01/08/2019, 16:40
Rețeta zilei. Cel mai bun tort cu mentă și ciocolată albă
Tort cu mentă și ciocolată albă, un desert savuros. Sursa foto: bucataras.ro

Dacă ți-e poftă de un desert savuros, dar și sănătos  în același timp, FANATIK îți propune acest tort cu mentă și ciocolată, perfect pentru a te revigora în zilele călduroase de vară. Vorbim despre un preparat rafinat, dar relativ ușor de gătit pe care întreaga familie îl va adora cu siguranță. Încearcă-l și vei vedea că nu va rezista foarte mult timp în farfurie.

Tort cu mentă și ciocolată albă, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Toți pofticioșii  trebuie să încerce neapărat acest răsfăț dulce, mai ales că se prepară chiar în propria bucătărie și  este o variantă extrem de sănătoasă,spre deosebire de majoritatea prăjiturilor din comerț, bogate în substanțe nocive pentru organismul uman.

Ingrediente

  • 4 linguri de lapte
  • 5 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 4 ouă 7 linguri de zahăr
  •  un vârf de sare
  • un vârf de praf de copt
  •  100 grame ciocolată albă
  • , 2 linguri de zahăr
  •  150 ml frişcă lichidă şi 100 ml smântână
  • 100 ml smântână pentru frişcă
  •  100 grame ciocolată albă
  • 3 linguri sirop de mentă
  • 2 linguri de zahăr
FANATIK te ajută să prepari cel mai bun tort cu mentă și ciocolată albă. Sursa foto: gustos.ro
FANATIK te ajută să prepari cel mai bun tort cu mentă și ciocolată albă. Sursa foto: gustos.ro

Cum să prepari un tort cu mentă și ciocolată albă de te lingi pe degete

Pentru început va trebui să pregătești blatul, astfel că primul primul pas este acela de a bate albuşurile spumă cu un vârf de sare. Adaugă apoi zahărul şi mixează în jur de cinci minute, după care adaugă laptele, uleiul şi gălbenuşurile. Adaugă făina împreună cu cele două linguri de cacao și toarnă compoziția astfel obținută  într-o tavă rotundă, tapetată în prealabil cu hârtie de copt şi unsă pe margini cu unt. Apoi, pune totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și așteaptă preț de o jumătate de oră. De îndată ce s-a scurs timpul necesar, scoate blatul din cuptor și taie-l în două.

Pentru prepararea cremei de ciocoloată albă, amestecă într-un vas frișca lichidă cu zahărul şi  pune pe foc până când dă în clocot, după care se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţele mici şi amestecă până se topeşte perfect. După ce s-a răcit, lasă compoziția în frigider timp de o oră. Amestecă apoi cu mixerul, până când conținutul se omoginează bine, devenind o cremă foarte fină. Într-un alt vas,  mixează 150 ml de frişcă şi adaugă progresiv crema de ciocolată peste aceasta.

Crema de mentă se prepară la ca în cazul ciocolatei albe, singura diferenţă fiind aceea că se adaugă siropul de mentă după ce se topeşte ciocolata. Unge prima foaie de blat cu jumătate din crema de ciocolată albă, apoi pune un strat din crema de mentă. Urmează doua foaie de blat, peste care trebuie să pui un al doilea strat de cremă de ciocolată albă şi să lași la frigider timp de o oră, după care să ungi pe laterale cu cremă. Pune crema de mentă într-un pos sau o seringă mai mare şi lasă imaginația să zburde în voie, făcând flori deasupra şi pe lateralele tortului. Tortul de mentă şi ciocolată albă trebuie apoi păstrat la frigider o oră şi jumătate, după care va fi numai bun de servit. Nu ne rămâne decât să îți dorim Poftă Bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×