Rețeta zilei. Cea mai bună înghețată de corcodușe

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
02/07/2019, 15:36
Rețeta zilei. Cea mai bună înghețată de corcodușe
Vara este sezonul corcodușelor. Sursa foto: adevarul.ro

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi și, odată cu ea, temperaturile caniculare au început să-și facă simțită prezența pe întreg teritoriul țării. În aceste condiții, cu toții ne aflăm în căutarea celor mai bune metode pentru a ne răcori, iar înghețata de corcodușe este varianta ideală.

Înghețata de corcodușe, un răsfăț dulce-acrișor după care te vei topi

Dacă vrei sa-i impresionezi pe cei dragi cu un desert savuros, răcoritor și sănătos pe deasupra, FANATIK îți sare în ajutor. Înghețata de corcodușe este un răsfăț dulce-acrișor pe care toți pofticioșii trebuie să îl încerce, mai ales că se prepară foarte ușor, chiar în propria bucătărie.

Ingrediente

  • Corcoduşe portocalii, zahăr şi miere, smântână proaspătă, esenţă de migdale.
  • Corcoduşe galbene, zahăr, miere, coniac, orez fiert şi pasat cu blenderul, frişcă lichidă.
  • Corcoduşe roşii, zahăr, gelatină alimentară, vişinată şi un strop de rom adevărat din Cuba.

    Cum să prepari cea mai bună înghețată de corcodușe. Sursa foto: Traista cu merinde
    Cum să prepari cea mai bună înghețată de corcodușe. Sursa foto: Traista cu merinde

Cum să prepari cea mai bună înghețată de corcodușe

Pentru început, va trebui să culegem toate cele trei sortimente de corcodușe, roșii, galbene și portocalii, preferabil cele mai mari cu putință. Apoi, de îndată ce le-am spălat foarte bine sub mai multe jeturi de apă, le putem pune la cuptor. Setăm cuptorul la 150 de grade și, în circa 15 minute, corcodușele se transformă în praf, iar pulpa se desprinde ușor de pe sâmburi.

Pasul următor, unul deloc ușor, însă, constă în separarea acestora, cu ajutorul unei strecurătoare. Astfel, aromele se intensifică și se definesc mult mai bine. După ce am pregătit fiecare sortiment de corcodușe separat, pasându-le cu blenderul, putem face mixturile.

Le punem apoi la congelator și, de îndată ce s-au răcit foarte, foarte bine, trebuie pasate din nou, pe rând, cu blenderul, până când devin fine și cremoase. Cei mai inventivi dintre pofticioși le pot stropi cu sirop, sau pot face straturi cu pișcoturi ori biscuiți sfărămicioși. Cert este că nimeni nu va putea rezista acestui desert savuros, răcoritor și, în același timp, sănătos.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×