S-au dat primele amenzi pentru românii care au mințit de unde au venit în țară. 20.000 de lei au scos din buzunare cei care au dat declarații false

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 14:06
S-au dat primele amenzi pentru românii care au mințit de unde au venit în țară. 20.000 de lei au scos din buzunare cei care au dat declarații false
S-au dat primele amenzi pentru românii care au mințit de unde au venit în țară. 20.000 de lei au scos din buzunare cei care au dat declarații false. Sursa foto: Hepta

Românii care au mințit cu privire la locul din care au venit în țară și cei care au spus că vor intra în izolare dar nu au făcut-o au primit amenzi în cuantumull sumei de 20.000 lei, a anunțat Raed Arafat.

Românii care au mințit autoritățile legat de izolare au primit amenzi

Raed Arafat, secretar  de stat în cadrul MAI, a anunțat, miercuri, că au fost date primele amenzi pentru românii care au vrut să păcălească autoritățile române și nu au declarat că au venit în țară dintr-o zonă afectată de coronavirus.

Amenzi au primit și cei care au spus că vor intra în izolare la domiciliu, însă nu au mai ajuns la destinație, a mai precizat Arafat.

”Totodată, direcţiile de sănătatea publică au fost aplicat amenzi în cuantum de 20.000 de lei (peste 4000 euro) în mai multe cazuri”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă.

Unul dintre cazurile la care a făcut referire secretarul de stat a avut loc la Hunedoara, acolo unde două persoane au declarat că sosesc din Italia, însă dintr-o zonă neafectată de epidemia de coronavirus, dar în urma verificărilor oamenii legii au aflat că aceştia provin dintr-o zonă aflată în carantină.

20.000 de lei pentru ascunderea adevărului

Amenzi au primit și alte două persoane la Călărași, care au declarat la graniță că se vor autoizola la domiciliu, dar până în acest moment nu au ajuns la locul indicat.

O situație similară a avut loc la Suceava, acolo unde o persoană care a declarat la intrarea în ţară că se va autoizola la domiciliu nu au ajuns la locul indicat. Ulterior, persoana respectivă a fost găsită la domiciliul socrului său.

Poliţia de frontieră anunță că urmăreşte toate cursele cu escală, pentru ca românii sau străinii ce ajung în țară să nu poată ascunde punctele de plecare de origine.

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de comunicare strategică din Cadrul MAI, în acest moment, sunt 752 de persoane aflate în carantină.

Acestea sunt persoane care au sosit în România, cu escală, din zonele de risc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×