Românce rămase pe străzile din Italia, în plină epidemie de coronavirus. ”Nu pot să oblig pe nimeni să mă ducă în casă”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 08:50
Românce rămase pe străzile din Italia, în plină epidemie de coronavirus. ”Nu pot să oblig pe nimeni să mă ducă în casă”
Românce rămase pe străzile din Italia, în plină epidemie de coronavirus. Sursa foto: digi24.ro

Românii din Italia se confruntă și cu alte probleme, nu doar cu coronavirusul. Mulți conaționali au au fost dați afară din case, deoarece nu au mai putut merge la muncă și nu și-au mai plătit chiria. Alții, cum sunt îngrijitoarele, au rămas pe străzi după ce le-au decedat pacienții.

Românce rămase pe străzile din Italia, în plină epidemie de coronavirus

Așadar, sunt mulți români care nu știu încotro s-o apuce. În România nu pot să vină deoarece granițele au fost închise, iar în Italia nu au un loc unde să pună capul pe pernă. Italienii sunt obligați să rămână în case, însă mulți români nu au case unde să rămână în izolare.

Multe dintre aceste cazuri au fost făcute publice pe rețelele de socializare, unde românii au încercat să se ajute între ei măcar cu câte un sfat. Unul dintre aceste cazuri este Ancuța, în vârstă de 61 de ani. Pacienta ei, pe care o îngrijea într-o comună de lângă Milano, a decedat pe 2 martie în urma unui accident vascular.

Îngrijitoarele din România sunt aruncate în stradă, după ce pacienții lor mor

Ancuța mai poate să rămână până pe 17 martie în apartamentul unde a trăit și a lucrat în ultimii trei ani. Apoi trebuie să plece. Dar nu are unde. Le-a rugat pe fiicele pacientei să o mai lase, dar i-au răspuns că vor să vândă apartamentul.

”Cu chirie nu te ia nimeni. Prieteni am, dar cu problemele astea, toată lumea, știți cum e. Nu pot să oblig pe nimeni să mă ducă în casă. Dacă asta îi bolnavă? Sau mi-e frică. Dacă mă duc eu la ei și sunt 3-4 persoane și mă îmbolnăvesc eu”, scrie libertatea.ro. S-ar fi dus acasă a doua zi, dar a trebuit să stea să-și facă actele pentru șomaj, așa că a prins-o carantina în Italia.

Fiul ei îi pregătise terenul în România. Medicul din satul unde locuiește i-a spus fiului femeii să o izoleze la ea în cameră și să-și ia zilnic temperatura și să-l sune zilnic. Acum însă Ancuța este aflată în carantină în Italia și nu pote părăsi țara respectivă.

Pe rețelele de socializare au venit și alte cazuri, parcă mai grave. O femeie a scris că a rămas și ea pe străzi, după ce i-a murit pacienul și că nu are unde să se ducă, deși are o fiică în Italia. Aceasta însă nu își primește propria mamă, de frica coronavirusului.

”Groaznic, sunt si eu într-o situație asemanatoare. Nu pot nici sa raman, am o fiica aici, dar nu ma primeste, i-e frica, are două fetițe. Dar nu pot pleca nici spre România. Spuneți voi stimate doamne ce e de făcut?”.

Mulți români s-au oferit să le ajute pe femeile rămase pe străzi, în plină carantină de coronavirus. Autoritățile italiene au anunțat peste 630 de morți din cauza temutului virus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×