China, la loc comanda! Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, în creștere

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
11/03/2020, 08:26
China, la loc comanda! Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, în creștereGALERIE FOTO
A crescut numărul persoanelor infectate cu coronavirus în China. Sursa foto - Ryu Seung-Il / Zuma Press / Profimedia

China, la loc comanda! Deși autoritățile au anunțat în urmă cu doar câteva zile că lucrurile au intrat pe un făgaș normal, adevărul este cu totul altul în privința infectării cu COVID-19.

China, la loc comanda!

Între timp, China a raportat o nouă creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după 4 zile consecutive în care bilanțul s-a aflat în scădere. Cauza ar fi cetățenii infectați în străinătate cu virusul COVID-19.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mai exact, China continentală a confirmat alte 24 de cazuri noi, ceea ce înseamnă o creștere față de cele 19 persoane infectate în ziua precedentă. Dintre noile cazuri, 10 sunt importate, ridicând numărul cetățenilor chinezi infectați peste granițele țării la 79.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, în creștere

Conform anunțului, toți aceștia au călătorit în zone intens afectate de virus, precum Italia și Statele Unite.

Sunt și vești bune – situația epidemiei în provincia Hubei, considerată epicentrul focarului, se află în curs de stabilizare. Aici, numărul cazurilor depistate este în scădere de șase zile consecutive.

În Wuhan, capitala provinciei, au fost raportate 13 noi infecții cu coronavirus. Aici a ajuns și președintele Xi Jinping. Este prima vizită făcută de șeful statului în regiune de la izbucnirea epidemiei la finalul anului trecut.

Vă reamintim că Wuhan şi împrejurimile se află în carantină de la finalul lunii ianuarie. Autorităţile provinciei Hubei nu au mai raportat niciun caz de infectare în ultimele zile. De altfel, câteva orașe din această zonă au început deja să slăbească restricțiile privind circulația persoanelor și a mărfurilor.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală a depășit pragul de 80.000. De asemenea, numărul oficial al deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 3.158 în cursul zilei de marți.

La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a depăşit 115.000, mai mult de jumătate dintre bolnavi fiind trataţi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×