Harta LIVE a infectărilor cu Coronavirus din România. Zonele în care sunt cazuri confirmate și oameni în carantină sau izolare

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 21:51
Harta LIVE a infectărilor cu Coronavirus din România. Zonele în care sunt cazuri confirmate și oameni în carantină sau izolare
Harta Live a cazurilor de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Sursa foto: insp.gov.ro

Până marți după-amiază, pe teritoriul României erau deja confirmate 29 de cazuri de pacienți infectați cu noul coronavirus, iar bilanțul tinde să capete în scurt timp proporții îngrijorătoare.

Potrivit hărții realizate de Institutul Național de Sănătate Publică pentru ca cetățenii să fie la curent cu această situație în timp real, alte câteva mii de persoane sunt în momentul de față izolate la domiciliu.

Harta LIVE a infectărilor cu coronavirus din România. Peste 11.500 de persoane sunt izolate, iar 99 se află în carantină

Concret, tabloul interactiv arată că 11.526 de români sunt izolați, în vreme ce 99 se află în carantină instituționalizată, urmând să fie testați pentru a se stabili dacă se numără printre victimele agentului patogen denumit științific COVID-19. Vezi harta Live AICI

Trebuie spus că ultima actualizare a fost realizată marți seara, la ora 18:45, când pe teritoriul țării noastre erau confirmate 25 de cazuri. Între timp, bilanțul a ajuns la 29, după ce autoritățile au anunțat alte patru persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Capitală. Ce se întâmplă în restul țării

Este vorba despre trei pacienți din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Conform hărții realizate de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică, cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în București, 11 până la ora la care a avut loc ultima actualizare.

Cât despre restul teritoriului, în județul Timiș avem cinci persoane confirmate cu COVID-19, în Hunedoara două, în vreme ce în Galați, Suceava, Gorj, Buzău, Maramureș, Olt și Mureș a fost raportat câte un caz de infectare.

Din fericire, în celelalte regiuni ale țării, coronavirusul chinezesc nu și-a făcut încă simțită prezența.

Pentru a fi sigure că împiedică răspândirea agentului patogen, autoritățile au recurs la o serie de măsuri radicale, printre care suspendarea tuturor zborurilor spre și dinspre Italia și închiderea unităților de învățământ preuniversitar timp de o săptămână, începând cu data de 11 martie, urmând ca termenul să fie prelungit dacă situația o va impune.

Totodată, s-a decis interzicerea evenimentelor la care era anunțată participarea a unui număr de peste 1.000 de persoane. Măsura a intrat în vigoare duminică, 8 martie și va rămâne până la sfârșitul acestei luni, cu posibilitatea prelungirii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×