Horia Grigorescu, directorul Poștei Române, către persoanele care sunt izolate la domiciliu: „Toate prestaţiile sociale se distribuie către absolut toţi beneficiarii”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 12:45
Horia Grigorescu, directorul Poștei Române, către persoanele care sunt izolate la domiciliu: „Toate prestaţiile sociale se distribuie către absolut toţi beneficiarii”
Horia Grigorescu, directorul Poștei Române, către persoanele care sunt izolate la domiciliu: "Toate prestaţiile sociale se distribuie către absolut toţi beneficiarii. Sursa foto: Hepta

Horia Grigorescu, Directorul general al Poştei Române, s-a răzgândit referitor la persoanele care sunt izolate la domiciliu din cauza noului coronavirus și a anunțat că poștașii vor merge inclusiv la cei aflați în autoizolare sau în carantină.

Poșta Română ajunge și la cei aflați în autoizolare sau carantină

Șeful Poștei Române a declarat, pentru Antena 3, că livrarea salocațiilor sau pensiilor către persoanele care sunt izolate la domiciliu se va face în continuare, după ce în urmă cu câteva zile le transmitea poștașilor să stea departe de românii izolați din cauza suspiciunilor de coronavirus.

„Poşta Română are un număr impresionat de angajaţi care intră în fiecare zi în contact cu foarte mulți oameni. (…)Dialogul cu instituţiile publice, cu Ministerul Sănătăţii, cu Ministerul Transporturilor şi cel al Muncii a fost un dialog constant şi deschis.

Vreau să le mulțumesc pe această cale că ne-au ajutat în identificarea procedurilor de lucru prin care să putem continua distribuirea prestaţiilor sociale(…).

Ca să clarific orice semn de întrebare. Toate prestaţiile sociale se distribuie către absolut toţi beneficiarii, indiferent de situaţia în care se află”, a spus Horia Grigorescu, sâmbătă, pentru Antena 3.

Poștașii vor purta mănuși și ochelari de protecție

Georgescu a declarat că  s-a ajuns la o procedură de lucru specială în cazul persoanelor izolate la domiciliu din cauza suspiciunii de coronavirus.

„Procedura de lucru stabilită este în felul următor. Direcţiile judeţene de Sănătate Publică transmite adresele poştale unde există cazuri de autoizolare sau alte cazuri particulare. Avem, în baza listei, echipe mobile în fiecare judeţ şi care vor merge echipate la acele persoane.

Nu toţi poştaşii din Poșta Română vor purta măşti, mănuşi și ochelari de protecție. Oamenii nu trebuie să fie panicați”, a mai spus directorul Poștei Române.

Declarația directorului de la Poșta Română vine după ce ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că prestațiile sociale la adrese se vor plăti în continuare, potrivit calendarului.

Ultima informare a Poștei Române de astăzi îmi spune că toate prestațiile sociale se plătesc, la adrese, conform calendarului. Nu există risc de întârziere. Acolo unde există, conform datelor DSP, persoane aflate în izolare, poștașii sunt echipați corespunzător și prestațiile tot ajung la adresă.

După o lună ianuarie încărcată, în martie lucrurile trebuie ținute sub supraveghere”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×