S-a aflat de ce iPhone-urile vechi merg greu. Ce a făcut Apple

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 15:09
S-a aflat de ce iPhone-urile vechi merg greu. Ce a făcut Apple
Apple a recunoscut că încetinește intenționat modelele vechi de IPhone. Sursa foto: idevice.ro

De-a lungul anilor, mulți dintre utilizatorii telefoanelor mobile IPhone au acuzat Apple că încetinește în mod deliberat performanța modelelor vechi, pentru ca oamenii să își îndrepte atenția către noile lansări. Deși compania americană a negat vehement aceste speculații, susținând în nenumărate rânduri că sunt rodul unor teorii ale conspirației, se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

Apple a recunoscut că încetinește intenționat performanța IPhone-urilor vechi

Puși în fața faptului împlinit și amenințați cu amenzi usturătoare, cei de la Apple au recunoscut, cu „jumătate de gură”, ce-i drept, că obișnuiesc să recurgă la această practică pentru a-și scoate în evidență noile produse.

Concret, după o anumită perioadă de timp, IPhone-urile vechi funcționează într-un ritm mult mai lent decât cel cu care erai obișnuit.

Asta pentru că performanțele sunt încetinite în mod deliberat prin software, pentru a preveni problemele generate de bateriile Li-ion învechite.

În replică, posesorii modelelor anterioare acuză compania că le încetinește tocmai atunci când se pregătește de lansarea unor telefoane noi, cu gândul că astfel succesul va fi asigurat.

Apple susține că încetinește modelele vechi pentru a preveni problemele bateriilor învechite

De altfel, nu puține au fost momentele în care utilizatori ai IPhone-urilor din întreaga lume au semnalat faptul că telefoanele lor inteligente se mișcă mai greu după un update de software, situație întâlnită și în cazul celor cu sistem de operare Android.

De aici și până la speculații privind o strategie prin care să se grăbească upgrade-ul spre o generație mai nouă a mai fost doar un pas. Mai ales că gigantul american a evitat ani întregi să reacționeze pe marginea acestui subiect.

Scopul nostru este să oferim cea mai bună experiență pentru clienții noștri, asta include performanța generală și prelungirea vieții dispozitivelor. Bateriile Li-ion devin în timp din ce în ce mai puțin capabile în a oferi energie în cantitate mare în condiții de utilizare precum vreme rece, încărcare redusă a acumulatorului, ceea ce poate duce la oprirea neașteptată spre a protejat componentele electronice.

Am lansat o funcție pe iPhone 6, iPhone 6s și iPhone SE spre a preîntâmpina aceste situații și astfel dispozitivul să nu se restarteze în condițiile aminite. Am extins această funcție și pe iPhone 7 prin iOS 11.2 și planurile sunt de a o extinde în viitor și spre alte produse”, au transmis reprezentanții Apple.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×