Anunț cumplit pentru toți posesorii de Iphone, modele mai vechi. Internetul nu va mai funcționa!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 11:12
Anunț cumplit pentru toți posesorii de Iphone, modele mai vechi. Internetul nu va mai funcționa! GALERIE FOTO
Posesorii de modele Iphone mai vechi ar putea rămâne fără internet. Sursa foto - facebook

Anunț cumplit pentru toți posesorii de Iphone, modele mai vechi. Astfel, este foarte important să îți faci ultimele updateuri de firmware. În caz vontrar, lucrurile sunt cât se poate de simple. Nu vei mai avea acces la servicii online. Trebuie specificat că există numeroase terminale de acum 5-6 ani care se află în continuare în circulație. Tocmai de aceea, anunțul companiei este unul considerat cu consecințe grave pentru utilizatori.

Anunț cumplit pentru toți posesorii de Iphone, modele mai vechi

Concret, în clipa de față, cei mai afectați sunt posesorii de iPhone 5. Aceștia au început deja să fie avertizați prin intermediul unor notificări afișate pe întregul ecran că este vital să-și facă update de firmware. Nu vă jucați! Cine refuză să își instaleze iOS 10.3.4 înainte de ora 12:00AM pe 3 noiembrie, nu va mai avea acces la majoritatea componentelor online ale sistemului de operare. Adică poate să rămână fără internet, email, iCloud și AppStore.

Compania a oferit și un răspuns clienților nemulțumiți de această decizie și a transmis că problema este cauzată de o vulnerabilitate foarte gravă descoperită în urmă cu ceva timp. Totul se întâmplă în modul de funcționare al modulului GPS. Trebuie să știți că aceste este responsabil de sincronizarea corectă a orei exacte. Dacă modului nu nu funcționează în parametrii normali, cum se întâmplă pe telefoanele vechi neactualizate, toate funcțiile telefonului care depind de acuratețea acelei informații nu mai funcționează.

Internetul nu va mai funcționa!

Evident, în această categorie intră servicii precum email sau navigat pe internet. Posibil ca de pe un calculator să nu fi putut intra pe Google tocmai pentru că nu aveai ora corectă definită în sistemul de operare. Fix lucrul acesta se va petrece acum și pentru posesorii de iPhone 5. Va fi însă mult mai grav pentru că o eventuală setarea a orei corecte în Configurări nu va remedia problema.

Din 3 noiembrie nu vei putea folosi nici aplicații de navigație sau programe care depind de locație precum vremea probabilă sau Uber. Așadar, atenție sporită posesorilor de Iphone, modele mai vechi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×