Dezastru pentru cei care lucrează la Uber. Au început concedierile. Nimeni nu mai e în siguranță

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 14:52
Dezastru pentru cei care lucrează la Uber. Au început concedierile. Nimeni nu mai e în siguranță GALERIE FOTO
Uber a dat afară oameni în mai multe tranșe. Sursa foto - facebook

Dezastru pentru cei care lucrează la Uber – compania nu traversează cea mai bună perioadă și este nevoită să renunțe la un număr important de angajați. Se întâmplă lucrul acesta în mai multe sedii de pe mapamond din cauza pierderilor importante de bani. Mai exact, Uber a concediat aproximativ 350 de oameni în cel mai recent set de restructurări, dintr-o serie de divizii.

Dezastru pentru cei care lucrează la Uber

Reprezentanții companiei spun că, din fericire, lucrurile se opresc aici, acesta fiind ultimul val dintr-un proces de eficientizare a activităților companiei. De altfel, în ultimele luni, au fost nevoiți să părăsească serviciul de ridesharing, angajați de la marketing, responsabili de produs și ingineri. Ultima parte a companiei vizată de concedieri a fost divizia de Uber Eats.

Și cei de la marketing de performanță, departamentele de recrutare și grupul de tehnologii avansate au avut de suferit din plin. Ultimii sunt responsabili chiar de proiectele pentru mașini autonome din cadrul Uber. Au avut de suferit și cei din echipele ”global rides” și platformă. La un simplu calcul, cei aproximativ 350 de angajați concediați reprezintă 1% din forța de muncă a Uber.

Dezastru pentru cei care lucrează la Uber. Uber
Angajații UBER au primit un email de la CEO-ul companiei. Sursa foto – facebook

Au început concedierile. Nimeni nu mai e în siguranță

Trebuie specificat însă că aproape 70% dintre cei afectați de restructurare recentă sunt localizați în în America de Nord. restul angajaților care au avut de suferit activează în Asia, Europa, America Latină sau Orientul Mijlociu. În total, în ultimul an, aproximativ 1100 de persoane care au activat la Uber au rămas fără un loc de muncă, în trei valuri de concedieri.

”După cum știți, pe parcursul ultimelor luni, liderii noștrii s-au uitat cu atenție la echipele lor pentru a se asigura că organizațiile noastre sunt structurate pentru obținerea de succese în următorii ani. Asta s-a reflectat în schimbări dificile, dar necesare, pentru a ne asigura că avem oameni în rolurile potrivite, în locațiile potrivite și că ne asumăm responsabilitatea pentru performanță de top”, a spus CEO-ul, Dara Khosrowshahi într-un email trimit către angajați pe parcusul zilei de luni.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×