Uber, aplicația de ridesharing, s-a extins într-un nou oraș din țară, în ciuda protestelor care au blocat Bucureștiul în urmă cu câteva zile! Aplicația Uber este acum disponibilă, inima Moldovei, în orașul Iași! Astfel, popularul, dar și contestatul serviciu este disponibil acum în Iași, Brașov, Timișoara, Cluj și București.
Cei care nu au încercat serviciul până acum, vor beneficia de prima călătorie gratuită în limita a 10 lei, dacă își vor crea un cont Uber și vor folosi codul promoțional HelloIasi. Tarifele UberX arată cam așa: tariful de bază este de doi lei, 0,3 lei pe minut, 1,8 lei pe kilometru, iar tariful minim este de șapte lei. Tariful de anulare (dacă pasagerul anulează cursa după două minute) este tot de șapte lei.
În ce orașe din Romania este disponibil Uber și cum funcționează serviciul
Descarcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
După ce ai setat destinația, aplicația va estima prețul călătoriei
Comandă și urmărește în aplicație cum șoferul ajunge la tine
Poți trimite localizarea pe hartă și timpul estimat de sosire cu prietenii sau familia
Plătește numerar sau prin intermediul plății electronice
Oferă un rating și feedback șoferului partener
După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală
Pe 13 februarie, mai mulți taximetriști din București au protestat față de aplicațiile Uber și Taxify. Ei se plâng că astfel de platforme fac concurență neloială și sunt ilegale. Taximetriștii acuză Guvernul că refuză să actualizeze legea taximetriei, în sensul eliminării concurenţei neloiale practicate de platformele de tip Uber.
Uber a plătit impozit de trei ori mai mare decât principalele 9 firme taxi din București
Chiar dacă taximetriștii protestează față de Uber, compania respectivă a plătit un impozit de trei ori mai mare decât cele mai mari 9 firme de taxi din București la un loc! Cele mai mari 9 companii de taxi din Bucureşti au plătit către stat, în 2016, impozit pe profit, cumulat, în valoare de 61.224 de lei, potrivit datelor raportate către Ministerul de Finanţe, citate de Mediafax. În același timp, serviciul de car sharing Uber a plătit un impozit pe profit de 187.000 lei, adică de 3 ori mai mult, conform sursei citate.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„Cifrele publicate de Ministerul de Finanţe atrag atenţia nu doar asupra impozitelor scăzute plătite de fiecare firmă de taxi în parte, ci şi asupra faptului că unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţă par să nu înregistreze, aproape niciodată, profit. Astfel, firme precum Speed Taxi, Pelicanul Grup Taxi sau Bageti Star nu au plătit impozit pe profit în niciun an din perioada 2012-2016. Lista numelor care nu au avut de plată impozit pe profit în anul 2016 este, însă mult mai mare, şi include şi alte nume, precum Meridian Taxi sau Auto Cobălcescu”, arată comunicatul care prezinta datele remise redacţiei Mediafax de vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Cristian Lăzărescu.