Reacția Uber la protestul taximetriștilor! Mesajul companiei pentru Guvern

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 16:35
Reacția Uber la protestul taximetriștilor! Mesajul companiei pentru Guvern GALERIE FOTO
Va fi sau nu interzis Uber? Ce prevede proiectul de lege privind taximetria ilegală

Reprezentanții Uber au transmis, miercuri, că sunt de acord cu taximetriștii care protestează în București. Mai mult, aceștia au subliniat că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraș.

Luni, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România(COTAR) a reluat protestele de stradă din Capitală, fiind nemulțumiți de lipsa reacție Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați ce își desfășoară activitatea legal.

Reacția Uber la protestul taximetriștilor

De menționat este că sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar companiile Uber, Taxi Fly, Bla Bla Car și Clever Go „circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani. Prin acest lucru, președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, menționează că „sfidează legislația pentru Transporturi lu taximetrie, pe care noi o respectăm”.

Reacția Uber la protestul taximetriștilor! Mesajul companiei pentru Guvern
Reprezentanții Uber au subliniat că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraș

Reprezentanții platformei Uber au transmis că sunt de acord cu pretestatarii. „Suntem de acord cu protestatarii că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraş şi încurajăm orice dezbatere pe această temă.

”Circulă fără probleme, dau amenzi, încasează bani”

Ne dorim să fim un partener pentru autorităţi. Susţinem reglementarea serviciilor de transport alternative şi, între timp, i-am sprijinit pe toţi partenerii care au dorit să obţină un atestat de şofer profesionist”, au transmis reprezentanții platformei.

Reacția Uber la protestul taximetriștilor! Mesajul companiei pentru Guvern
Reprezentanții platformei Uber au transmis că sunt de acord cu pretestatarii

Comparativ cu noi, în alte țări, Uber colaborează cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate în platforma Uber. De altfel, taxiurile fac parte din strategia pe termen lung a companiei prin care poate deveni o aplicație multi-modală, astfel utilizatorii pot accesa toate mijloacele de transport de acest gen, taxi, biciclete electrice, transport în comun. În acest moment, sute de mii de oameni folosesc serviciile Uber în București, Brașov, Cluj și Timișoara.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×