Guvernul a cedat în fața taximetriștilor: Când va fi dată ordonanța care elimină Uber și Taxify

Claudiu Surmei  
înStiri de ultima ora
13/02/2019, 16:57
Guvernul a cedat în fața taximetriștilor: Când va fi dată ordonanța care elimină Uber și TaxifyGALERIE FOTO
Ordonanța care elimină Uber și Taxify ar urma să fie dată peste o săptămână

Peste 1.000 de taximetriști au protestat, miercuri, în Piața Victoriei. Guvernul a cedat în cele din urmă în fața taximetriștilor, iar preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a anunțat că Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei, care elimină Uber și Taxify, a fost pregătită şi se va da săptămâna viitoare.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a primit miercuri la minister o delegație COTAR. Aceștia au discutat, alături de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, despre nemulțumirile taximetriștilor. „Am avut discuţii cu domnul ministru Teodorovici şi cu doamna ministru Rovana Plumb. S-a pus la punct ordonanţa de urgenţă pentru săptămâna viitoare, care se va da. Este singura dată când suntem puţin mai optimişti că se va da această ordonanţă săptămâna viitoare”, a declarat Vasile Ștefănescu pentru agenția de presă Agerpres.

Ordonanța care elimină Uber și Taxify ar urma să fie dată peste o săptămână

„Dorim ca Guvernul României să promoveze ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38 (Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere – n. r.), modificare care se referă la posibilitatea de a sancţiona pe cei care execută transport public de persoane şi în special transport în regim taxi, fără autorizaţie. În acest moment, ei nu pot fi sancţionaţi din cauza faptului că există în lege sintagma ‘în mod repetat’ şi trebuie dovedit acest caracter de repetabilitate”, a mai spus Ștefănescu.

Taximetriștii au protestat în fața Guvernului
Taximetriștii au protestat în fața Guvernului

Peste 1.000 de taximetriști au protestat miercuri, în fața Guvernului, solicitând modificarea Legii taximetriei, iar în cele din urmă Guvernul a cedat. O ordonanță de urgență pentru modificarea Legii taximetriei, care elimină Uber și Taxify, ar putea fi dată peste o săptămână. În caz contrar, transportatorii anunță proteste de amploare pe 27-28 februarie. „Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România reia protestele de stradă, împotriva lipsei de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal”, se arată într-un comunicat COTAR.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×