Protest taximetriști, miercuri, 13 februarie, la Guvern. Restricții de trafic în București, rute ocolitoare.

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 09:38
Protest taximetriști, miercuri, 13 februarie, la Guvern. Restricții de trafic în București, rute ocolitoare. GALERIE FOTO
Protestul taximetriștilor este azi, 13 februarie! Aceștia vor să atragă atenția Guvernului Roomâniei privind Legea Taximetriei!

Nenumărate taxiuri vor protesta astăzi, 13 februarie, în fața Guvernului, între orele 09:00-15:00. Transportatorii au adunat în jurul a 2.000 de mașini, conform Cofederația operatorilor și Transportatorilor Autorități din România (COTAR). Proteste asemănătoare vor fi și în alte orașe, unde au fost autorizate:

„Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România reia protestele de stradă, împotriva lipsei de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal’,menționează omunicatul de presă al confederației.

Protest taximetriști 13 februarie! Guvernul este împânzit de taxiuri!

Conform Confederației Operatorilor și Transporturilor Autorizați din România, 2.000 de mașini de taxi vor fi parcate în fața Guvernului. Taximetriștii protestează între orele 09:00-15:00 pentru a se cere respectarea legii de către autorități. Proteste ale taximetriștilor vor mai fi și în: Arad, Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, Zalău şi Slatina. Primarul din Constanța urmează să aibă o întâlnire cu toți șoferii de taxi la finala acestei luni. Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, susține faptul că mitingul taximetriștilor nu este unul politic. Aceștia doar intenționează să atragă atenția Guvernului României în privința Legii Taximetriei. Șoferii de taxi doresc să se scoată din aceasta sintagma ‘în mod repetat’, introdusă în anul 2015 de Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor.

Taximetriștii protestează azi, marți, 13 februarie, în fața Guvernului!
Taximetriștii protestează azi, marți, 13 februarie, în fața Guvernului!

„Nu este un miting politic. Ieşim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma ‘în mod repetat’, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor şi demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autorităţile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea”,a declarat sursa citată, pentru Agerpres. Din păcate, taximetriștii amenință cu un miting de amploare dacă problema nu se va rezolva, astfel vor bloca Bucureștiul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×