Petiție online prin care se cere demisia lui Raed Arafat: „Nu mai sunteți un doctor!”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/10/2019, 15:43
Petiție online prin care se cere demisia lui Raed Arafat: „Nu mai sunteți un doctor!”
Raed Arafat excplică de ce românii au fost luați prin surprindere. Sursa foto: romaniatv.net

Înregistrarea video din seara incendiului de la Colectiv, dată publicității în urmă cu câteva zile, atârnă greu pe umerii lui Raed Arafat, întrucât nu puțini sunt cei care îi solicită în mod imperativ să-și prezinte demisia de onoare. De altfel, a fost inițiată recent chiar și o petiție în acest sens, susținută de mulți dintre supraviețuitorii celei mai mari tragedii care a lovit țara noastră în ultimii 30 de ani.

Petiția prin care se cere demisia lui Raed Arafat are aproape 2.000 de semnături

Creată de Cosmin Pojoranu, aceasta a strâns un număr impresionant de semnături, chiar dacă au trecut doar câteva ore de la lansare. Mai concret, aproape 2.000 de români din întreaga țară îl consideră pe actualul Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență principalul vinovat pentru intervenția haotică din noaptea fatidică, acuzându-l totodată că a încercat să ascundă filmarea pompierilor. În plus, în textul petiției intitulate sugestiv „Raed Arafat- DEMISIA!”, se precizează că „demisia ar fi doar o minimă reparație morală pentru toți cei pierduți din pricina disfunctionalităților sistemului”.

În 2012 am inhalat gazele jandarmilor ca să vă apărăm. În 2014 eram prea șocați de tragediile de la Siutghiol și Apuseni. După Colectiv ne-am cam dat seama ce hram purtați, de fapt. De 12 ani sunteți secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Sunteți șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. NU mai sunteți un doctor, deși asta e percepția publică pe care o aveți. Ocupați, deci, de 12 ani, o funcție politică. Regula e ca politicienii să își asume responsabilitatea atunci când instituția pe care o conduc eșuează. În cazul DSU, eșecurile sunt constante. Iar când vine vorba de dat explicații, ne spuneți să mai așteptăm o lună, ne spuneți că e vina altcuiva, niciodată a dumneavoastră”, notează Cosmin Pojoranu.

„Felicitări pentru lucrurile bune pe care le-ați făcut cândva”

De asemenea, inițiatorul îl felicită pe Arafat pentru lucrurile bune pe care le-a facut „cândva” din postura de medic, adăugând, însă, că acum este momentul potrivit pentru a renunța la funcția pe care o deține, în condițiile în care au trecut patru ani de la tragedie, iar ancheta este departe de a se fi încheiat. Mai mult decât atât, oficialul este acuzat că a ascuns cu bună știință filmarea care a îngrozit întreaga opinie publică din România.

Felicitări pentru lucrurile bune pe care le-ați făcut cândva, din postura de doctor. Însă acum mi-e mie rușine că trebuie să vă cer demisia, în loc să v-o dați singur. Ar fi un gest de onoare, dar pesemne că nu aveți noțiunea termenului”, se arată în textul petiției.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×