4 ani de la Colectiv. Filmul integral al intervenției ISU: „De ce ați ascuns imaginile?” – VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 10:31
4 ani de la Colectiv. Filmul integral al intervenției ISU: „De ce ați ascuns imaginile?” – VIDEO
Pe 30 octombrie se împlinesc 4 ani de la incendiul din Colectiv. Sursa foto: libertatea.ro/ hotnews.ro. Colaj: Fanatik

Pe 30 octombrie se împlinesc 4 ani de la incendiul produs în clubul Colectiv. Publicația Libertatea publică filmul integral al intervenției autorităților în seara respectivă, căci există și azi numeroase semne de întrebare în legătură cu modul în care au acționat cei de la Urgențe și alte autorități. Jurnalistul Cătălin Tolontan așteaptă un răspuns de la părintele SMURD, Raed Arafat, pe care îl consideră unul dintre responsabilii pentru felul în care s-a intervenit la clubul rock din Capitală.

Cătălin Tolontan, la aproape 4 ani de la Colectiv: „De ce ați ascuns imaginile?”

„Întrebarea este dacă totul a fost perfect, de ce ați ascuns imaginile? Așteptăm răspuns din partea ISU, Raed Arafat, MAI. De ce aceste imagini nu sunt la dosar, de ce s-a închis gura familiilor de la Colectiv fără să li se arate imaginile. Cum de Raed Arafat și-a făcut analiza fără să aibă principalul obiect. Ofițerul superior care ne-a dat acest film ne-a spus că nu s-a învățat nimic. Este o mărturie conform căreia acest CD a ajuns la Raed Arafat, dar el a negat. Cu toate acestea, ei știau că se fac astfel de filmări la aceste operațiuni importante”, a declarat Cătălin Tolontan la Digi 24.

Ziarul Libertatea publică la ora 10:30 un filmuleț de 20 de minute și 40 de secunde care va spune adevărul despre intervenția autorităților în seara zilei de 30 octombrie 2015.

colectiv
Victimele de la Colectiv nu vor fi uitate niciodată. An de an se strâng zeci de oameni să aprindă lumânăîri în memoria celor 65 de suflete. Sursa foto: hotnews.ro

65 de îngeri

Focul a fost provocat de niște artificii aflate pe scenă, în fosta hală Pionerul, unde în seara respectivă cânta trupa Goodbye to Gravity. 64 de oameni au murit în urma incendiului din Colectiv, iar unul dintre supraviețuitor s-a sinucis la doi ani după tragedia în care și-a pierdut iubita, astfel bilanțul ajungând la 65. Ancheta pentru stabilirea adevărului în cazul Colectiv este în continuă desfășurare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×