Demisia lui Raed Arafat, cerută de un lider al PNL: “Ascunderea unor filmări este o faptă penală și morală extrem de gravă”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 13:16
Demisia lui Raed Arafat, cerută de un lider al PNL: “Ascunderea unor filmări este o faptă penală și morală extrem de gravă”
Un lider liberal se alătură celor care solicită demisia lui Raed Arafat. Sursa foto: adevarul.ro

Imaginile înfiorătoare surprinse în timpul intervenției pompierilor în noaptea tragediei de la Clubul Colectiv și date publicității recent, au stârnit numeroase reacții de revoltă din partea întregii opinii publice din țara noastră. În plus, nu puțini sunt cei care lansează acuzații grave la adresa lui Raed Arafat și îi cer în mod imperativ să-și prezinte demisia. Printre aceștia se numără atât supraviețuitori ai cumplitului incendiu din 30 octombrie 2015, dar și unul dintre liderii Partidului Național Liberal.

Președintele PNL Constanța cere demisia lui Raed Arafat

Este vorba despre Bogdan Huțucă, președintele filialei din Constanța a formațiunii politice de guvernământ, care susține că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ar trebui să plătească cu funcția, în cazul în care se va dovedi că a ținut filmarea ascunsă cu bună știință. Totodată, acesta subliniază că într-o astfel de situație, Arafat și-ar pierde definitiv statura morală necesară pentru postul pe care îl deține.

Dacă informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora secretarul de stat Raed Arafat ar fi ascuns de ancheta procurorilor imagini video din primele clipe ale intervenţiei la clubul Colectiv, atunci domnul Arafat trebuie să îşi dea demisia de onoare şi să părăsească funcţia de secretar de Stat de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne. Eventuala ascundere a unor filmări, pentru ca acestea să nu fie văzute de procurorii care anchetează cazul reprezintă o faptă morală şi penală extrem de gravă. Dacă acest lucru s-a întâmplat, atunci este evident că domnul Arafat nu mai are statura morală de a mai lucru într-o funcţie pe care o ocupă deja de 13 ani”, a declarat liderul liberal.

Bogdan huțucă, președintele PNL Constanța cere demisia lui Raed Arafat. Sursa foto: Facebook
Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța cere demisia lui Raed Arafat. Sursa foto: Facebook

Bogdan Huțucă cere aflarea adevărului în cazul Colectiv

Totodată, Bogdan Huțucă lansează un apel instituțiilor statului, cărora le solicită să afle întregul adevăr al tragediei care a dus la moartea a 60 de persoane și rănirea a altor câteva zeci, mai ales că au trecut deja patru ani de la incendiul care a șocat întreaga opinie publică. În plus, liderul liberal susține că, alături de Raed Arafat, toate oficialitățile care au blocat ancheta în acest caz trebuie să nu mai aibă dreptul de a deține funcții publice, plătite „din banii românilor”.

Am fi putut înţelege cu toţii dacă acele imagini ar fi fost ascunse de public, pentru ca românii să nu vadă anumite chestiuni îngrozitoare, însă în niciun caz nu poate fi acceptat faptul că acele imagini au fost ascunse de anchetatori. Aflarea adevărului în cazul Colectiv reprezintă o dorinţă a întregii societăţi româneşti dar şi o obligaţie a Ministerului Public. Persoanele care au făcut tot posibilul să blocheze ancheta sau cele care refuză să meargă la audieri în acest caz, aşa cum face domnul Bănicioiu, nu au ce căuta într-o funcţie publică şi să fie plătiţi din banii românilor”, a mai spus Bogdan Huțucă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×