S-a aflat! De ce a murit bărbatul din Prahova: intoxicat cu naftalină! Alte patru persoane au ajuns la spital

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 09:19
S-a aflat! De ce a murit bărbatul din Prahova: intoxicat cu naftalină! Alte patru persoane au ajuns la spital
Bărbatul de 75 de ani din județul Prahova a murit după ce a inhalat vaporii degajați de naftalină. Sursa foto: libertateapentrufemei.ro

Un bărbat de 75 de ani și-a pierdut viața și alte patru persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută inițial. Potrivit cercetărilor efectuate în locuința din Salcia, județul Prahova, anchetatorii au descoperit că substanța care le-a pus viața în pericol este naftalina.

Bătrânul din comuna Salcia, județul Prahova, a murit din cauza naftalinei din șifonier

Nechifor Vasile, un bătrân în vârstă de 75 de ani din comuna Salcia, și ceilalți patru membrii ai familiei sale au început să se simtă rău după ce au inhalat o substanță necunoscută. Bărbatul din nefericire a fost declarat decedat de medicii care au ajuns la locul tragediei.

Ceilalți membrii ai familiei din județul Prahova au ajuns la spital. Vecinii au declarat că în locuință se simțea un puternic miros de naftalină, fapt confirmat ulterior de anchetatori. Prin urmare, bărbatul de 75 de ani a murit din cauza inhalării vaporilor degajați de naftalină, potrivit romaniatv.net.

Naftalina, periculoasă în contact cu căldura

Primele cercetări efectuate în locuința din comuna Salcia, județul Prahova, arată că naftalina era într-un dulap aflat în apropiere de sobă. Acesta fiind și motivul pentru care substanța s-a încălzit, iar în cameră a fost emanat un miros înțepător.

Specialiștii spun că naftalina este periculoasă dacă este inhalată în doze mari, iar bătrânul și-a pierdut viața pentru că dormea în acea noapte și nu a sesizat mirosul neplăcut. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 02:00.

Care sunt primele reacții ale naftalinei dacă este inhalată

Inhalarea vaporilor de naftalină produce cefalee (dureri de cap), greață, transpirații excesive, lezare renală și nevrită optică (cataractă).

În cazul în care substanța este ingerată de copii în organism au loc mai multe tulburări digestive, iar uneori intervin hipotensiunea și deshidratarea.

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale și inhalează vaporii de naftalină sunt și mai afectați. La acestes se declanșează mult mai ușor hemoliza, icterul hemolitic și nefropatia tubulară.

Totodată, o doză majoră, peste 30 de grame, induce automat coma, iar de cele mai multe ori este urmată de convulsii.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×