Dramă în Prahova! O persoană a murit, alte patru de urgență la spital. Victimele s-au intoxicat în casă

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
18/12/2019, 12:27
Dramă în Prahova! O persoană a murit, alte patru de urgență la spital. Victimele s-au intoxicat în casăGALERIE FOTO
O persoană a murit intoxicată. Sursa foto - facebook

Dramă în județul Prahova acolo unde o persoană și-a pierdut viața și alte patru au fost transportate de urgență la spital. Totul s-a petrecut din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută inițial.

Dramă în Prahova!

După mai multe cercetări se pare că ar fi vorba de monoxid de carbon. „Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină azi noapte în jurul orei 01:54 în satul Salcia, după ce patru persoane manifestau o stare generală de rău.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

La sosirea la locul intervenției, pompierii au găsit în locuință un bărbat în vârstă de 75 de ani care prezenta semne incompatibile cu viața, fiind declarat decedat de către echipajul medical.

O persoană a murit, alte patru de urgență la spital

 Celelalte patru victime manifestau o stare de rău, dar erau conștiente și cooperante, au fost evaluate medical și transportate la UPU Ploiești.

Pentru eficientizarea misiunii, am solicitat sprijinul unui echipaj CBRN de la USISU Ciolpani în vederea efectuării unor verificări suplimentare în locuință.

Acestea au constat în măsurători specifice, astfel încât familia să revină în locuință fără a fi pusă în pericol”, au spus cei de la ISU Prahova.

Tragedia s-a produs în locuința familiei lui Nechifor Vasile, din comuna Salcia. De altfel, proprietarul casei este și persoana care a încetat din viață.

Vecinii spun că, după intervenția salvatorilor, în casă mirosea puternic a naftalină, o substanță periculoasă dacă este inhalată în doze mari. Autoritățile au demarat o anchetă pentru identificarea substanței care a provocat tragedia.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Salcia, Dan Boștină, a precizat faptul că victimele sunt mebrii aceleiași familii, care locuiau în cătunul Rast. Locuința era încălzită cu lemne, însă pentru prepararea hranei era folosită o butelie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×