Un cecen cu pașaport românesc plănuia un atentat terorist! Autoritățile din Austria au dejucat planul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 09:37
Un cecen cu pașaport românesc plănuia un atentat terorist! Autoritățile din Austria au dejucat planul GALERIE FOTO
Catedrala Sfântul Ștefan era vizată de un atac terorist. Sursa foto - facebook

Un cecen cu pașaport fals românesc plănuia un atentat terorist! Autorităţile austriece sunt cele care au dejucat o serie de atentate puse la cale de un bărbat de 24 de ani. Acesta se afla deocamdată în închisoare, dar pentru el erau gata mai multe documente pentru momentul în care se afla în libertate.

Un cecen cu pașaport românesc plănuia un atentat terorist!

Printre ele, poate cel mai important act, se afla şi un paşaport fals românesc. Presa locală scrie că bărbatul de origine cecenă, radicalizat ISIS, plănuia să scape din închisoare, ajutat de doi complici.

Doi tineri în vârstă de numai 25 şi 31 de ani erau gata să rişte totul pentru a-l scoate din penitenciar pe cecen. Aceștia urmau să comită o serie de atentate. Primul viza un obiectiv important și unul care atrage sute de mii de turiști din întreaga lume.

Autoritățile din Austria au dejucat planul

Astfel, cei trei urmau să atace în piaţa de Crăciun din faţa Catedralei Sfântul Ştefan în centrul Vienei, între Crăciun şi Anul Nou. Ulterior, cei trei bărbați de origine cecenă ar fi urmat să comită atentate în Salzburg.

Nu se opreau aici pentru că aveau în cap și alte lovituri în Germania, Franța și Luxemburg. Atacurile au fost puse la cale de bărbatul aflat în închisoare, care a avut contact regulat cu ceilalți doi suspecți.

Cecenul se folosea de un telefon mobil, deși  există o interdicție pentru asemenea aparate în închisori care se aplică și în Austria.

Potrivit presei locale, pentru tânărul aflat în închisoare complicii săi i-au pregătit un pașaport românesc fals.

Poliția austriacă i-a arestat pe cei doi bărbați, tânărul închis deja fiind transferat într-o închisoare de maximă securitate.

Procurorul a confirmat arestarea a doi bărbați sub suspiciunea de terorism, dar fără a oferi alte detalii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×