S-a aflat ce salariul COLOSAL câștiga Nicolae Ceaușescu

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
10/08/2018, 13:19
S-a aflat ce salariul COLOSAL câștiga Nicolae Ceaușescu

Misterul salariului COLOSAL pe care îl câștiga Nicolae Ceaușescu a fost aflat!O întrebare care a fost pe buzele tuturor a fost cea a salariului Nicolae Ceaușescu. Într-o epocă în care curiozitățile nu erau permise și întrebarea nu trebuia să existe, salariul fostului conducător a fost un mister.

Suma aflată este de-a dreptul FABULOASĂ! Misterul s-a elucidat, astfel s-a aflat suma surprizătoare de care dispunea fostul președinte.

S-a aflat ce salariul COLOSAL câștiga Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu avea un salariu mare, dar nici pe departe cel mai mare din România. Petre Gigea, fost ministru de Finanțe și consilier personal al dictatorului comunist, a dezvăluit salariul acestuia.

„15.000 de lei era salariul lunar al preşedintelui României prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puţin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puţin, iar noi, miniştrii, aveam mai puţin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizaţia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceauşescu nu accepta ideea unor pensii mari.

Citește și: Români care au câștigat la loto. Ce au făcut cu banii!

Citește și: Raluca Turcan: ”Klaus Iohannis, somat de PSD cu plângerea penală, astfel încât să nu mai aibă ieșiri publice!”

La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Dacă am face un calcul aproximativ, am putea zice că salariul lui Nicolae Ceauşescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe lună”, a declarat Petre Gigea.

Procesul și execuția cuplului Ceaușescu

Procesul și execuția cuplului Ceaușescu au avut loc în circumstanțele evenimentelor revoluționare din România între 16 și 25 decembrie 1989. Revoluția a cuprins capitala țării, București, după mitingul nereușit din 21 decembrie 1989. Demonstrațiile împotriva regimului au adus în prim-plan ordinea dictată de focuri de armă și rafale teribile asupra manifestanților.

Continuarea a lăsat familii destramate si frustrări teribile. Aproximativ 50 de oameni și-au gșsit sfârșitul, zeci de persoane au fost rănite, iar peste 1000 de români au fost arestați. Populația Bucureștiului nu s-a lăsat, așa că muncitorii de pe platformele industriale au reluat manifestațiile chiar a doua zi.

Sute de mii de oameni au fost și-au cerut drepturile pe străzile orașului. Vasile Milea, misnistrul apărării, a fost ucis în dimineața acelei zile. Speriat, noul ministru al apărării, Victor Atanase Stănculescu s-a desolidarizat și el de cuplul dictatorial.

Fuga și execuția

Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena Ceaușescu au fugit din București pe 22 decembrie.La ora 12 se situau într-un elicopter pilotat de Vasile Maluțan, în drum spre reședința acestora din Snagov. Au stat ascunși lângă o pădure până la lăsarea întunericului, până când au revenit la sediul Miliției Județene (ora 17:50). Aici soții Ceaușescu au fost arestați și percheziționați de revoluționarii conduși de Ilie Știrbescu.

„M-am dus la ei cam la o oră după ce au fost aduși în unitate. M-am prezentat și m-au întrebat cui mă subordonez. „Comandantului armatei”. „Și mai cui?”. „Ministrului Apărării Naționale”. „Care ministru?”.

„Păi tovarășul Ceaușescu, nici eu nu mai știu, la gălăgia care e în București…”. I-am spus că în documentele mele scrie că atunci când ministrul Apărării Naționale nu poate să-și exercite funcțiile, locul i-l ia șeful Marelui Stat Major, care era generalul Gușă.

„Cum mă, ăla pe care l-am trimis la Timișoara și nu a rezolvat problema?! Ăla e cu rușii”. „Așa scriu actele, dar eu nu am vorbit cu el deloc”. „Și cu cine ai vorbit?”.

 

„Vă informez că ordinele care se dau comandanților de armată sunt date de generalul Militaru”. Ceaușescu a zis că ăsta-i spion sovietic, e KGB-ist, că l-a scos afară din armată. „Mie mi s-a spus de generalul Militaru că toate problemele dumneavoastră – nu mai știu exact cum m-am adresat atunci – vor fi soluționate de generalul Stănculescu”.

 

Atunci, Ceaușescu și-a pus mâna pe mâna mea și a zis: „Să știi că ăsta e ministrul tău! Eu, azi-dimineață la 10:00, l-am numit în locul lui Milea, care a trădat. E bine, numai ordinele lui să le asculți”, a declarat comandantul garnizoanei, Andrei Kemerici.

Ultimele cuvinte

La 24 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. Din cauza paranoiei revoluționarilor, decretul a fost scris de mână într-un WC al Ministerului Apărării Naționale.

Șentința de condamnare la moarte a fost pronunțată la ora 14:45, și deși verdictul admjitea recurs, a fost executată cinci minute mai târziu. Sfârșitul apoteotic al cuplului a fost de neimaginat. Înaintea execuției, Elena Caușescu a cerut execuția simultană a celor doi. „Împreună am luptat, să murim împreună!”

Cuplul de dictatori a fost legat forțat la mâini, lucru ce i-au făcut pe cei doi să protesteze vehement. În drum spre execuție, în ultimele clipe a strigat „Moarte trădătorilor!” și a intonat câteva versuri din Internațională.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×