S-a aflat care este cea mai mare pensie din România! Cine încasează 77.000 de lei pe lună

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 21:18
S-a aflat care este cea mai mare pensie din România! Cine încasează 77.000 de lei pe lună
Care este cea mai mare pensie din Romania: Sursa foto. b1.ro

Un fost comandant de penitenciar din perioada comunistă are cea mai mare pensie din România. Acesta încasează lunar nu mai puțin de 77000 de lei, potrivit deputatului PNL Florin Roman.

Care este cea mai mare pensie din România

Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă.

În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre.

9 legi care reglementează pensiile speciale

Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt 9 legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declarat Roman în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale.

El i-a invitat pe colegii deputaţi să “rupă frăţia cu pensiile speciale” şi să-şi întoarcă faţa către români.

Marți, 28 ianuarie, plenul Camerei Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, cu un total de 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari.

Pentru a putea intra în vigoare, actul normativ trebuie să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar șansele să se întâmple acest lucru sunt foarte mari, în condițiile în care șeful statului s-a pronunțat de nenumărate ori în favoarea unei astfel de inițiative.

Prin votul dat marți de parlamentari toți pensionarii de lux rămân fără pensiile speciale. Excepție fac angajații care provin din sistemul de apărare şi ordine publică, care vor rămâne cu pensii speciale.

Eliminarea pensiilor speciale ar putea fi neconstituțională

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, vine cu vești proaste pentru demersul făcut pentru micșorarea pensiilor speciale. Acesta susține că proiectul tăierii pensiilor speciale ale grefierilor și veniturile speciale ale parlamentarilor este unul care încalcă legislația și va fi respins la CCR.

Se fac multe greșeli. Nu poți să vii să spui că la unii le lași și la unii le tai. Sunt foarte multe greșeli. Am auzit că acum se cere și anularea indemnizației speciale a parlamentarilor. Lucrul acesta poate fi cerut doar de Parlament.

Trebuie tratate egal. Nu poți să spui că la Armată lași, dar la magistrați nu lași. Se poate pica la Curtea Constituțională. Textul legii spune că nu poți să aduci în texte de lege o prevedere care a fost declarată neconstituțională”, a declarat Zegrean.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×