Cine primește cea mai mare pensie din România! Suma a explodat în 2019! Câți bani ia pensionarul

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/02/2019, 19:52
Cine primește cea mai mare pensie din România! Suma a explodat în 2019! Câți bani ia pensionarul GALERIE FOTO
Cea mai mare pensie din Romania o incaseaza un fost magistrat

Cea mai mare pensie din România tocmai ce a devenit și mai mare! Potrivit informațiilor Bugetul.ro, și în 2019, Gheorghe Bălășoiu, fostul comandant al Penitenciarului Colibași rămâne cel mai bine plătit pensionar din România. Acesta încasează lunar o pensie de 66.701 lei.

Cea mai mare pensie din România a crescut cu peste 15 mii de lei, în doar șapte luni

Casa Națională de Pensii Publice a comunicat care este cea mai mare pensie din România anului 2019. Potrivit CNPP, cea mai mare pensie brută plătită în acest an este de 73.890 de lei, din care 7.189 de lei sunt opriți ca impozit.

„Cea mai mare pensie de serviciu este stabilită în temeiul Legii nr. 303/2004. Cuantumul brut al acesteia este de 73.890 de lei, din care impozit 7.189 lei”, a transmis Casa de Pensii pentru bugetul.ro

cea mai mare pensie
Gheorghe Bălășoiu a fost procuror-şef în judeţul Argeş şi comandant al Penitenciarului Colibaşi

Așadar, cel mai bine plătit pensionar din România încasează lunar 66.701 lei, după ce i se oprește impozitul aferent. Casa Națională de Pensii Publice a refuzat să precizeze dacă fericitul pensionar care a încasat în ianuarie 2019 suma de 66.701 lei este același om care în iunie 2018 avea o pensie netă de 51.334 de lei.

Totuși, potrivit sursei scitate, cel mai bine plătit pensionar din România, în 2019, este Gheorghe Bălășoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi. Acesta s-a bucurat de o creștere a pensie, în 2019, cu nu mai puțin de 15.367 de lei!

„În ceea ce privește cuantumul pensiei de serviciu la care faceți referire, facem precizarea că, în decursul unei perioade de timp, acesta se poate modifica.

Conform prevederilor art.85 din Legea nr.303/2004 cu modificările și completările ulterioare, pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime.

Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată”, transmitea Ministerul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×