Noua lege a pensiilor. Mergi acum la Casa de Pensii și cumpără-ți vechime. Sună ciudat, dar e complet legal

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/11/2018, 08:00
Noua lege a pensiilor. Mergi acum la Casa de Pensii și cumpără-ți vechime. Sună ciudat, dar e complet legal
Noua lege a pensiilor permite procurarea de vechime a vârstnicilor care au lipsit din câmpul muncii

Iată noua lege a pensiilor și permisivitatea ei. Poți merge de acum la Casa de Pensii pentru a-ți cumpăra vechime! Da, sună ciudat, dar este complet legal! Mii de români dau năvală la sediul Casei de Pensii pentru a-și depune cererile cu ajutorul cărora să poată avea în palmares câțiva ani de pensie în plus. Cum este posibil așa ceva? Se pare că, legea permite persoanelor care nu au lucrat în ultimii cinci ani de zile ori pentru care nu s-au plătit contribuții, să poată achiziționa ani în plus pentru momentul în care vor ajunge la perioada pe care mulți o așteaptă.

În ultimii doi ani de zile, 40.000 de români și-au procurat vechime, dintre care peste 5000 numai din Capitală. Cei care deja și-au asigurat bătrânețile au vârste cuprinse între 50 și 55 de ani. În medie, aceștia au plătit doar pentru un an și 11 luni de pensie în plus, care înseamnă 6.000 de lei.În Guvernul României sunt discuții pentru prelungirea acestui proiect și pe anul viitor. În plus, să permită obținerea de vechime pentru perioada de lipsă totală de 5 ani de zile din câmpul muncii.

Noua lege a pensiilor. Mergi și cumpără-ți vechime de la Casa de Pensii!

Batrani care se inghesuie la casa de pensii pentru a-și cumpara vechime
În fotografie sunt bătrâni care se înghesuie la sediul Casei de Pensii

Din ultimele calcule, printre cei 40.000 se mai numără și 769 de sibieni. Potrivit turnulsfatului.ro, au fost încheiate 769 de contracte de asigurări medicale. Pentru o bătrânețe fără griji, aceștia au plătit 3.868.583 lei. De asemenea, într-un document semnat de directorul Dorel Aldea se arată și motivul pentru care așa de mulți au ales această variantă. ”Principalul motiv pentru care persoanele au încheiat contract de asigurare socială prevăzut de Legea nr. 186/2016, este realizarea stagiului minim de cotizare prevăzut de lege pentru obţinerea pensiei limită de vârstă, care este de 15 ani, sau realizarea stagiului complet de cotizare pentru a se încadra la obţinerea pensiei anticipate sau anticipate parţial”, se arată într-un document.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×