Rusia va localiza persoanele infectate cu Covid-19 prin intermediul telefoanelor mobile. Planul oficialilor de la Kremlin

Adrian Baciu   
în Stiri mondene
23/03/2020, 16:43
Rusia va localiza persoanele infectate cu Covid-19 prin intermediul telefoanelor mobile. Planul oficialilor de la Kremlin
Rusia va localiza persoanele infectate cu Covid-19 prin intermediul telefoanelor mobile. Planul oficialilor de la Kremlin. Credit line: OLGA MALTSEVA / AFP / Profimedia

Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus este într-o continuă creștere și în Rusia. În acest sens, autoritățile de la Kremlin caută soluții pentru a-i depista cât mai rapid pe cei purtători ai noului virus.

Rusia va localiza persoanele infectate cu Covid-19 prin intermediul telefoanelor mobile. Planul celor de la Kremlin

Potrivit Reuters, primul ministru al Rusiei, Mikhail Mishustin, ar fi gândit o strategie de depistare rapidă a cazurilor de infectare cu Covid-19.

Astfel, acesta a cerut specialiștilor din telecomunicații să pună la punct un sistem automatizat de monitorizare a persoanelor care au intrat în contact cu oricine este diagnosticat cu coronavirus, folosind datele de geolocalizare ale telefoanelor mobile.

În cadrul noului sistem, oamenii vor fi informați dacă ar intra în contact cu cineva care a fost infectat. Imediat, aceleași informații vor fi transmise sediului regional special creat pentru a lupta împotriva pandemiei bolilor respiratorii.

Oficialii de la Moscova afirmă că măsura nu încalcă niciun drept și face parte dintr-o serie de măsuri pe care Rusia o ia pentru a încerca să oprească răspândirea virusului.

”Acest sistem ar permite cetățenilor să fie anunțați (la telefon) dacă au fost în contact cu o persoană care suferă de noul coronavirus, trimițând mesaje relevante pentru a-i informa despre necesitatea autoizolării ”, a declarat ministerul comunicațiilor.

Sute de cazuri ce Covid-19 în Rusia

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în Rusia a explodat în ultimele zile. În acest moment sunt confirmate 438 de cazuri de infectare cu coronavirus şi un deces. Din această cauză, autoritățile de la Kremlin caută soluții pentru a intensifica gradual regulile privind carantina.

Recent, accesul străinilor pe teritoriul Rusie a fost suspendat, iar persoanelor cu vârste peste 65 de ani le-a fost recomandat să nu iasă din casă numai la farmacii şi magazine alimentare şi numai dacă este necesar.

De asemenea, Rusia a luat măsuri pentru a-și pregăti aprovizionarea cu alimente pentru o potențială creștere a cazurilor. Guvernul a declarat că a solicitat ministerului agriculturii și altor oficiali să pregătească propuneri cu privire la limitarea exporturilor de produse alimentare, produse esențiale sau medicamente.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×