În plină pandemie de coronavirus, cinematografele drive-in câștigă teren în Coreea de Sud

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 16:34
În plină pandemie de coronavirus, cinematografele drive-in câștigă teren în Coreea de Sud
Cinematografele în aer liber devin tot mai populare în Coreea. Foto: albawaba.com

Autoizolarea sau carantina îi afectează serios pe unii oameni, nevoiți să treacă peste pandemia de coronavirus închiși în casă.

În aceste condiții, locuitorii din Coreea de Sud au gândit noi metode prin care oamenii ar putea să socializeze, fără a-i pune în pericol pe ceilalți.

Cinematografele drive-in, populare în Coreea

Asiaticii au redescoperit cinematografia drive-in, sau cinematografia în aer liber, un concept practicat la scară largă în SUA anilor 60-70. Astfel, pasionații de filme pot să urmească din confortul mașinilor personale pe un ecran uriaș diferite producții cinematografice.

Conform Mediafax, mai multe astfel de cinematografe în aer liber au fost amplasate lângă Seul și au devenit un real succes în rândul populației.

„Am observat o creștere de 10-20% a vânzărilor, iar locurile pentru week-end sunt epuizate. Am avut cu adevărat mai multe apeluri și solicitări de informații pe Internet de la izbucnirea epidemiei de coronavirus”, a declarat unul dintre proprietarii unui asemenea parc, Park Dong-ju.

Desigur, coreenii dau dovadă de disciplină și nu ies din mașini, respectându-și concetățenii.

În Coreea de Sud au fost înregistrate până în acest moment 8.961 de cazuri și 111 decese. Autoritățile au efectuat deja sute de mii de teste, astfel că pandemia pare să fie ținută sub control pentru moment.

De exemplu, dacă în Italia și Spania numărul îmbolnăviților raportați la 24 de ore crește cu 4000-5000 de oameni, în Coreea de Sud această cifră se menține sub 100 de cazuri.

Mai mult, Coreea nu a adoptat măsuri extrem de stricte de carantină precum alte țări. Școlile se vor redeschide în aprilie, drept dovadă că asiaticii au trecut peste epidemie prin forța populației și prin disciplină. Între timp, Coreea de Sud are timp să producă și să trimită în România 2 milioane de teste pentru COVID-19, semn că lucrurile se îmbunătățesc în Asia în această perioadă.

  • 8961 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Coreea de Sud
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×