Cel mai nou erou naţional din Coreea de Sud este medicul epidemiolog care a reuşit să scape aproape în totalitate populaţia de coronavirus. Jung Eun-kyeong este șefa Centrul pentru Boli şi Prevenţii iar autoritățile coreene consideră că a administrat foarte eficient criza.
Cine este noul erou național în Coreea de Sud
Soluţia pentru eradicarea coronavirusului a fost testarea în masă. După ce au început aceste testări, numărul persoanelor care au contractat temuta boală a scăzut considerabil.
În Coreea de Sud nu s-au luat măsuri precum carantină strictă, nu s-au închis multe firme iar școlile vor fi redeschise la început de aprilie.
De la 900 de cazuri într-o săptămână, numărul de infectări a scăzut la 100
În aceste condiții, Jung Eun-kyeong este considerată eroină națională, fiind persoana care a coordonat toate operațiunile medicale din Coreea de Sud. Coreea de Sud a fost a doua ţară lovită de COVID-19 după China, însă decizia luată de Jung Eun-kyeong de a testa în masă a dat rapid roade.
De la 900 de cazuri într-o săptămână, numărul de infectări a scăzut la 100, însă asta după 320.000 de testări ale persoanelor suspecte, arată Bloomberg și Mediafax. Medicul are o experiență vastă, pentru că s-a confruntat o altă epidemie de boli respiratorii în Orient, când 38 de cetăţeni din Coreea de Sud au murit.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Jung a participat şi la bătăliile cu SARS si MERS, alte două epidemii globale ce au ajutat-o acum să ia deciziile potrivite. Tehnologia a fost adusă în bătălia împotriva coronavirusului. Pacienţii internaţi cu coronavirus trebuiau să ofere anumite date, inclusiv locaţiile în care s-au aflat.
O aplicaţie trimitea apoi alerte persoanelor aflate în locurile respective. Aceste persoane erau testate apoi de conoravirus.
Mai multe companii au început să fabrice testele, iar la finalul lunii februarie, Coreea de Sud testa deja 20.000 de oameni în fiecare zi.