Statul român a cumpărat două milioane de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 23:26
Statul român a cumpărat două milioane de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud
România a cumpărat două milioane de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud

România se pare că urmează modelul Coreei de Sud, care în prezent este aproape să câștige lupta cu coronavirusul, și este posibil să înceapă testarea în masă pentru stoparea infecției!

România a cumpărat două milioane de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud

Recent, statul român a cumpărat chiar din Coreea de Sud două milioane de teste pentru depistarea temutului virus. 

O companie din Coreea de Sud va trimite 20 de mii de kituri de testare pentru COVID-19, circa 2 milioane de teste individuale, către România, anunţă Agenţia de presă Yonhap, care citează Ministerul
de Externe din această ţară.

Coreea de Sud aproape că a scăpat de coronavirus

Potrivit Yonhap, detaliile contractului, adică numele companiei private, dar şi suma cu care testele au fost cumpărate, nu a fost dezvăluită.

Coreea de Sud a început foarte devreme testările şi a reuşit să pună sub control răspândirea virusului COVID-19. De la 900 de cazuri într-o săptămână, numărul de infectări a scăzut la 100, însă asta după 320.000 de testări ale persoanelor suspecte, arată Bloomberg și Mediafax.

S-a ajuns chiar și la 20.000 de teste pentru depistarea coronavirusului în fiecare zi. Medicul epidemiolog care a reuşit să scape aproape în totalitate populaţia de coronavirus a ajuns un adevărat erou național.

Jung Eun-kyeong este șefa Centrul pentru Boli şi Prevenţii iar autoritățile coreene consideră că a administrat foarte eficient criza.

Medicul are o experiență vastă, pentru că s-a confruntat o altă epidemie de boli respiratorii în Orient, când 38 de cetăţeni din Coreea de Sud au murit.

Trebuie precizat faptul că în Coreea de Sud nu s-au luat măsuri precum carantină strictă, nu s-au închis multe firme iar școlile vor fi redeschise la început de aprilie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×